Επιτροπή Αγώνα: Στηρίζουμε την εργασία και τους εργαζόμενους στις ιχθυοκαλλιέργειες - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

21 Φεβρουαρίου 2023

Επιτροπή Αγώνα: Στηρίζουμε την εργασία και τους εργαζόμενους στις ιχθυοκαλλιέργειες


Στηρίζουμε την εργασία και τους εργαζόμενους στις ιχθυοκαλλιέργειες.

Με αφορμή το δελτίο τύπου που εξέδωσε το σωματείο των εργαζομένων του Ομίλου AVRAMAR την 17/2/2023, στο οποίο καταγγέλλουν προσπάθεια διάσπασης του σωματείου τους, προκαλώντας παράλληλα και τον διχασμό της τοπικής κοινωνίας, θεωρούμε χρέος μας να εκφράσουμε κάποιες σκέψεις.

Κάθε επιχείρηση στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να ενημερώνει τους εργαζομένους της με διάφορους τρόπους για την υλοποίηση του επιχειρησιακού της πλάνου.

Από την άλλη οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις, παράλληλα με την εκτέλεση των καθηκόντων τους, έχουν το δικαίωμα από το νόμο να ιδρύουν σωματεία.

Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και τα όρια της άσκησης τους είναι κατοχυρωμένα με νόμους.

Η άσκηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος από τους εργαζομένους στο τόπο της εργασίας τους, είναι επίσης κατοχυρωμένη με νόμο.

Γι αυτό η συνδικαλιστική ελευθερία αποτελεί κοινωνικό και αμυντικό δικαίωμα των εργαζομένων, με σκοπό την προστασία και την προώθηση των εργασιακών και οικονομικών τους συμφερόντων.

Τέλος η νομοθεσία απαγορεύει στους εργοδότες, σε πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό τους και σε κάθε τρίτο να προβαίνουν σε οποιαδήποτε πράξη, η παράλειψη που κατατείνει στην παρακώλυση της άσκησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Όταν εφαρμόζονται τα παραπάνω, οι σχέσεις εργοδότη και εργαζόμενου θα είναι πάντα ειρηνικές.

Η Επιτροπή αγώνα από την αρχή ξεκαθάρισε ότι δεν στοχοποίησε και δεν δαιμονοποίησε την επιχειρηματικότητα.

Επιδίωξή της ήταν και είναι να μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας.

Η Επιτροπή γνωρίζει πολύ καλά τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι εργαζόμενοι εκτελούν τα καθήκοντά τους και είναι κοινά παραδεκτό ότι οι αμοιβές τους δεν έχουν καμία σχέση με την εργασία που προσφέρουν.

Εμείς ως τοπική κοινωνία οφείλουμε να στηρίζουμε πάντα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Με μισθούς πείνας, και την έλλειψη ανθρωπίνων συνθηκών εργασίας και ασφάλειας οι νέοι της περιοχής μας δεν θεωρούν τον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών ελκυστικό για το εργασιακό τους μέλλον, με αποτέλεσμα άμεσα να υπάρξει εργασιακό κενό.

Αυτό το εργασιακό κενό έρχεται να καλύψει η συμφωνία της Κυβέρνησης για εκπαίδευση οικονομικών μεταναστών και φθηνή απασχόληση στον κλάδο των Ιχθυοκαλλιεργειών.

Αυτό θα είναι ένα ακόμη χτύπημα στην οικονομία της περιοχής, ο μαρασμός της οποίας θα ενταθεί περαιτέρω.

Να σημειώσουμε ότι και οι ίδιοι οι επενδυτές με την Π.Ο.Α.Υ των 23.000 στρεμμάτων, δεν αναφέρουν πουθενά για αύξηση των θέσεων εργασίας.

Και επειδή οι καιροί είναι πονηροί, οι σκέψεις για κοινωνικούς αυτοματισμούς που σχεδιάζουν κάποια αρρωστημένα μυαλά, καλό είναι να λείψουν ως σκέψη.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ελεύθερες παραλίες και ακτές.

Απαιτούμε την αφαίρεση της παράκτιας ζώνης Αστακού - Μύτικα και Νήσου Καλάμου, από το Προεδρικό Διάταγμα της Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νιας.

Προσφεύγουμε όλοι οι δημότες, με την υπογραφή μας κατά του Π.Δ., στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Σ.τ.Ε).

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΚΑΛΑΜΟΥ – ΚΑΣΤΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ
ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad