Αιτωλίας Δαμασκηνός: «Σήμερα όλη η Ελλάδα πονάει και πενθεί, αλλά και όλη η Ελλάδα προσεύχεται» - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

02 Μαρτίου 2023

Αιτωλίας Δαμασκηνός: «Σήμερα όλη η Ελλάδα πονάει και πενθεί, αλλά και όλη η Ελλάδα προσεύχεται»


Αιτωλίας Δαμασκηνός: «Σήμερα όλη η Ελλάδα πονάει και πενθεί, αλλά και όλη η Ελλάδα προσεύχεται»

Η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων
στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Παναιτωλίου

Την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, το απόγευμα της Τετάρτης 1ης Μαρτίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Παναιτωλίου.

Κατά το κήρυγμά του, χρησιμοποιώντας τον ψαλμικό στίχο: «Κατευθυνθήτω ἡ προσευχή μου, ὡς θυμίαμα ἐνώπιόν σου» αναφέρθηκε στα κοινά σημεία της προσευχής και του θυμιάματος. Όλοι έχουμε την αγωνία, τον πόθο, την επιθυμία να φθάνει η προσευχή μας ενώπιον του Θεού και να εισακούεται από Εκείνον, ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως το θυμίαμα έχει ανοδική πορεία, έτσι και η προσευχή ενώνει τα κάτω με τα άνω, το πλάσμα με τον δημιουργό Του. Ανεβαίνει προς τον Θεό και μεταφέρει την ευχαριστία μας σε Εκείνον, την αγάπη και την πλήρη εμπιστοσύνη μας στο θέλημά Του, την ολόθυμη και απροϋπόθετη υπακοή μας στην βούλησή Του.

Όπως το θυμίαμα για να ευωδιάσει πρέπει να τοποθετηθεί πάνω σε πυρακτωμένο κάρβουνο, έτσι και η προσευχή για να έχει καρποφορία πρέπει να πηγάζει από μια καρδιά που φλέγεται από αγάπη για τον Θεό, αλλιώς παραμένει έκφραση τυπική, αγώνας χωρίς αποτέλεσμα. Όπως το θυμίαμα διαχέεται μέσα στο χώρο, έτσι και η προσευχή αγκαλιάζει τους πάντες. Ο προσευχόμενος άνθρωπος προσεύχεται για όλους, τους φίλους και τους εχθρούς του. Ό προσευχόμενος άνθρωπος αναπαύει και γαληνεύει τους ανθρώπους γύρω του.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τέλεσε τρισάγιο για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν θερμά και να ικετεύσουν τον Θεό για την ανάπαυση των ψυχών, όσων βρήκαν μαρτυρικό θάνατο, να προσευχηθούν για την αποκατάσταση της υγείας των τραυματιών, αλλά και για την παρηγορία και την ενίσχυση των γονέων και των συγγενών των θυμάτων. «Δεν έχει όριο αυτός ο πόνος. Οι εικόνες είναι φρικιαστικές. Όλη η Ελλάδα πονάει και πενθεί σήμερα, αλλά και όλη η Ελλάδα προσεύχεται σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου στον Εφημέριο του Ναού, οικονόμο Κωνσταντίνο Κατσιμάρδο, ο οποίος εφέτος συμπληρώνει 50 χρόνια ιερωσύνης.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο https://photos.app.goo.gl/RuK1YTsQsSjerfEH7

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad