Αρετή Γριτσίπη - Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας: Η σημερινή μέρα είναι φόρος τιμής στις γυναίκες - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

09 Μαρτίου 2023

Αρετή Γριτσίπη - Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας: Η σημερινή μέρα είναι φόρος τιμής στις γυναίκες

Φωτογραφία Ξηρομερίτισσας γυναίκας, από άρθρο της διακεκριμένης Ξηρομερίτισσας Πανεπιστημιακού Μαρίας Αγγέλη: «Ο ρόλος της Ξηρομερίτισσας γυναίκας στην οικογένεια. Αφιερωμένο στη μνήμη της Ξηρομερίτισσας μάνας μου, Ειρήνης Αγγέλη».


8 Μαρτίου: Η παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας.

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας σήμερα 8η Μαρτίου, σε μία δύσκολη στιγμή για όλη την Ελληνική κοινωνία, με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη να μας έχει σοκάρει όλους, τα λόγια να έχουν στερέψει από την ανείπωτη θλίψη και την συγκλονιστική εικόνα γυναικών μανάδων, να θρηνούνε για τα παιδιά τους που τόσο άδικα χάθηκαν.

Τα γέννησαν, τα μεγάλωσαν και χάθηκαν σε μία στιγμή.

Αβάσταχτος ο πόνος της μάνας.

Η καθιερωμένη πλέον παγκοσμίως ως Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας, αντλεί τις ρίζες στους αγώνες των γυναικών για ίσα δικαιώματα. Αφετηρία της υπήρξε η περίφημη διαδήλωση των εργατριών στις κλωστοϋφαντουργίες της Νέας Υόρκης που έλαβε χώρα στις 8 Μαρτίου του 1857.

Η σημερινή μέρα είναι φόρος τιμής στις γυναίκες, που σε διάφορα σημεία της γης στερούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και παλεύουν για αυτά.

Άξιες μνείας δύο επιφανείς Αστακιώτισσες γυναίκες. Η Αστακιώτισα γιατρός Πιπίτσα Πεταλά, που υπήρξε η πρώτη Ελληνίδα χειρούργος και η επιφανής Αστακιώτισσα ποιήτρια Όλγα Παπαστάμου, για να θυμούντε οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.

Με εκτίμηση
Αρετή Γριτσίπη
Πρόεδρος Κοινότητας Αστακού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad