Πρόγραμμα Εορτών Εξόδου 2023 - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

08 Απριλίου 2023

Πρόγραμμα Εορτών Εξόδου 2023


Πρόγραμμα Εορτών Εξόδου 2023

Κορυφώνονται το Σάββατο του Λαζάρου, 8 Απριλίου 2023 και την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου 2023 οι εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου για τον εορτασμό της 197ης επετείου της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων θα είναι ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος. 

Τις εκδηλώσεις θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, Ποιμενάρχου του Αδελφοποιημένου Δήμου Τριπόλεως.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου είναι το ακόλουθο:

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ (8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023)

10:15’

Επιμνημόσυνη Αρχιερατική Δέηση στο Μνημείο των Φιλελλήνων στον Κήπο των Ηρώων. Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβερνήσεως και τις τοπικές αρχές. Τιμώμενη Χώρα η Ελβετία.

10:25’

Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Ελβετού Φιλέλληνα Ιωάννη – Ιακώβου Μάγερ στον Κήπο των Ηρώων.

10:35’

Καταθέση στεφάνων στο Μνημείο των Κυπρίων Αγωνιστών στον Κήπο των Ηρώων.

11:00’

Μεταφορά της Εικόνος της Εξόδου, του Ιερού Λαβάρου και του Σταυρού Ευλογίας του Επισκόπου Ρωγών και Κοζύλης Ιωσήφ από το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος.

11:30’

Επιμνημόσυνη Αρχιερατική Δέηση στον τόπο θανάτου του Λόρδου Βύρωνος, τιμώντας την 199η επέτειο του θανάτου του. Κατάθεση στεφάνων.

11:50’

Επιμνημόσυνη Αρχιερατική Δέηση στο Μνημείο του Ελβετού Φιλέλληνα Ιωάννη – Ιακώβου Μάγερ, τιμώντας την 197η επέτειο του θανάτου του. Κατάθεση στεφάνων.

12:30’

Επιμνημόσυνη Αρχιερατική Δέηση στον ανδριάντα του Επισκόπου Ρωγών και Κοζύλης Ιωσήφ, τιμώντας την 197η επέτειο του θανάτου του. Κατάθεση στεφάνων.

17:30’

Μέγας Τρισαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ.

18:30’

Εκκίνηση της Λιτανευτικής πομπής και μετάβαση της Ιεράς Εικόνος της Εξόδου στον Κήπο των Ηρώων.

Επιμνημόσυνη Αρχιερατική Δέηση στον Τύμβο των πεσόντων Ηρώων της Εξόδου.
Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβερνήσεως και τις τοπικές αρχές.
Εκφώνηση πανηγυρικού από τον Δημάρχο της Ιεράς Πόλεως κ. Κωνσταντίνο Λύρο.
Αναπαράσταση της ανατινάξεως της πυριτιδαποθήκης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ (9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023)

07:00’

Αρχιερατική Χοροστασία Όρθρου και Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος (καταβασίες ώρα 07:15’), προεξάρχοντος και ομιλούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ και συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ.

10:45’

Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, παρουσία της Εξοχωτάτης Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

11:00’

Εκκίνηση της Λιτανευτικής πομπής και μετάβαση της Ιεράς Εικόνος της Εξόδου στον Κήπο των Ηρώων.

Επιμνημόσυνη Αρχιερατική Δέηση στον Τύμβο των πεσόντων Ηρώων της Εξόδου.
Κατάθεση στεφάνου από την Εξοχωτάτη Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Πανηγυρικός από τον Εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβερνήσεως.
Το Μοιρολόι «Να ζη το Μεσολόγγι» από την υψίφωνο κ. Vivian Douglas.

14:10’

Επίδειξη από Αεροσκάφος F16 της ομάδας ΖΕΥΣ.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad