Η ΠΟΕΣΥ στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Μεσολόγγι - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

06 Απριλίου 2023

Η ΠΟΕΣΥ στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Μεσολόγγι


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τον Ιωάννη Ιάκωβο Μάγερ στο Μεσολόγγι την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Απριλίου 2023, τιμώντας τον Ελβετό φιλέλληνα, εκ των πρωτοπόρων της ελληνικής δημοσιογραφίας. 

Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ με τον Δήμο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και το Κέντρο Λόγου και Τέχνης – Μουσείο «Διέξοδος», στο οποίο θα εγκαινιαστεί η έκθεση «Ιωάννης-Ιάκωβος Μάγερ: Ο Ελβετός, ο Μεσολογγίτης, ο Δημοσιογράφος» με αφορμή τον εορτασμό των 197 χρόνων από την ηρωική Έξοδο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου, πραγματοποιούνται την Παρασκευή 7 Απριλίου και ώρα 8 μ.μ. στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης – Μουσείο «Διέξοδος» στο Μεσολόγγι. Στα εκθέματά της περιλαμβάνονται τα «Ελληνικά Χρονικά» και πίνακες των μεγάλων ζωγράφων Γεωργίου Ροϊλού, Αλέκου Κοντόπουλου και Γιάννη Ψυχοπαίδη.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων των εγκαινίων την Παρασκευή 7 Απριλίου η ΠΟΕΣΥ θα επιδώσει τιμητική πλακέτα στον Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα Stefan Esterman και το πρωί του Σαββάτου 8 Απριλίου θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Ιωάννη-Ιάκωβου Μάγερ. Στεφάνι θα κατατεθεί και από την ΕΣΗΕΑ, η οποία στη διάρκεια των εκδηλώσεων των εγκαινίων θα απονείμει το αργυρό εύσημο «Ξενοφών», την ανώτερη τιμητική διάκρισή της, στον δήμο του Schöfflisdorf, γενέτειρα του Μάγερ, το οποίο θα παραλάβει ο δήμαρχός της, κ. Rolf Huber.

Στις εκδηλώσεις θα παραστούν και αντιπροσωπείες της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ και της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad