Χωρίς αγροτικό ιατρό έχει μείνει το Περιφερειακό Ιατρείο Καστού (βίντεο) - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad


30 Απριλίου 2023

Χωρίς αγροτικό ιατρό έχει μείνει το Περιφερειακό Ιατρείο Καστού (βίντεο)


Χωρίς αγροτικό ιατρό έχει μείνει το Περιφερειακό Ιατρείο Καστού και οι κάτοικοι του νησιού διαμαρτύρονται, ειδικά σε μια περίοδο που έρχεται καλοκαίρι και το νησί θα γεμίσει τουρίστες.

Το καλοκαίρι πλησιάζει και το νησί θα αυξήσει κατακόρυφα τον πληθυσμό του από κατοίκους και επισκέπτες και το μεγάλο πρόβλημα -που δεν υπάρχει γιατρός- θα γίνει ακόμα πιο έντονο.

Το πρόβλημα δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται, όπως είπε στον ant1, ο πρόεδρος της κοινότητας Καστού.

«Το χειμώνα είμαστε περίπου 40 άτομα και όλοι είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που χρειάζονται γιατρό, ενώ το καλοκαίρι αυξάνεται ο κόσμος λόγω τουρισμού.
Αν σε ένα μικρό παιδί μπει ένα αγκίστρι στο χέρι του ή έχει ένα τραυματισμό κατά τη διάρκεια των διακοπών δεν υπάρχει ένας γιατρός»
είπε ο κ. Γιαννούτσος.

Το υπουργείο Υγείας δίνει μπόνους 1.800 ευρώ σε όποιους γιατρούς αποφασίσουν να εργαστούν σεζόν στα νησιά αλλά αυτό δεν είχε μεγάλη ανταπόκριση.

Η Ματίνα Παγώνη που βρέθηκε στην εκπομπή του ant1 το πρωί της Κυριακής επεσήμανε πως «αυτά τα χρήματα μπόνους είναι μόνο για γιατρούς που παίρνουν απόσπαση για ένα μήνα για να πάνε σε νησί, δεν τους αφορά όλους».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad