Αγιασμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

29 Απριλίου 2023

Αγιασμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου


Αγιασμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου

Την έδρα της Διευθύνσεως Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αιτωλοακαρνανίας, στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής 28 Απριλίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνος, προκειμένου να τελέσει την ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, παρουσία του ΔΙ.Π.Υ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας Πυράρχου κ. Ιωάννη Κουσαρίδα, των Διοικητών Π.Υ. Μεσολογγίου, Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Θέρμου, του Υποδιοικητή Π.Υ. Ναυπάκτου, των αξιωματικών, των υπαξιωματικών και των εργαζομένων.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους δύναμη και υγεία ενόψει της θερινής περιόδου και της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου. Ανέφερε, ότι ενώ για όλον τον πληθυσμό η περίοδος του καλοκαιριού είναι περίοδος ξεκούρασης, για το πυροσβεστικό σώμα είναι μια περίοδος, όπου έρχονται αντιμέτωποι με τις πυρκαγιές, που απειλούν δάση, πόλεις χωριά, Μοναστήρια, Ναούς, αλλά και ανθρώπινες ζωές,

«Για αυτό σήμερα προσευχηθήκαμε να μην έχουμε καταστροφικές πυρκαγιές φέτος και αν επιτρέψει ο Θεός και υπάρξουν, τότε να αντιμετωπιστούν άμεσα, να έχουμε όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες και να μην κινδυνεύσει καμία ανθρώπινη ζωή. Κάθε καλοκαίρι χιλιάδες εκτάρια γης μετατρέπονται από τη μια στιγμή στην άλλη σε κρανίου τόπο, το οικολογικό σύστημα υποφέρει και καταστρέφεται, χάνονται ανθρώπινες περιουσίες, δυστυχώς πολλές φορές και ανθρώπινες ζωές και όλοι βιώνουμε έναν θρήνο μπροστά σε τέτοιες καταστροφές.

Ο Θεός μας έχει ευλογήσει στην Αιτωλοακαρνανία να ζούμε σε ένα παραδείσιο φυσικό περιβάλλον. Θα πρέπει όλοι να το προστατεύσουμε. Δεν είναι μόνο έργο δικό σας. Αλλά είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων των πολιτών. Για το λόγο αυτό, μετά από παράκληση του κ. Διοικητού αποστείλαμε Εγκύκλιο Σημείωμα, με το οποίο εφιστούμε την προσοχή σε όσους ασχολούνται με την γεωργία, με την κτηνοτροφία, με την καλλιέργεια της γης να είναι πολύ προσεκτικοί από τούδε και στο εξής, γιατί δυστυχώς πολλές πυρκαγιές δεν έχουν μόνο την αιτία τους στους εμπρησμούς, αλλά και στην αμέλεια, την αδιαφορία και την ανευθυνότητα πολλών εκ των πολιτών, ακόμα και αυτών που επισκέπτονται την περιοχή και δρουν παράλογα, ανεύθυνα και απερίσκεπτα.

Προσευχόμαστε για εσάς σε κάθε ιερά ακολουθία. Είμαστε κοντά σας ως τοπική Εκκλησία και είμαστε στη διάθεσή σας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων μας σε θέματα πυροπροστασίας, αλλά και σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και του οικολογικού συστήματος, που είναι δημιουργία και δώρο του Θεού».


 
Ο Διοικητής κ. Κουσαρίδας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και την γενικότερη συναντίληψη στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του προσέφερε αναμνηστική πλακέτα.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο https://photos.app.goo.gl/XbZ8G6uTsg8LHAzn8

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad