Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Επίσκεψη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αστακού - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

07 Ιουνίου 2023

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Επίσκεψη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αστακού


Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) το 1972 για να τονίσει τη μεγάλη σημασία του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και την ανάγκη προστασίας του και γιορτάζεται την 5η Ιουνίου.

Το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ στο πλαίσιο ενεργειών του για την ευαισθητοποίηση των πολιτών αναφορικά με την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, απευθύνθηκε φέτος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αστακού, ενημερώνοντας τους μικρούς μαθητές για την προσφορά της θάλασσας στον άνθρωπο (τροφή, αναψυχή, οξυγόνο και ενέργεια) και για το θέμα της ατομικής ευθύνης όσον αφορά στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, διότι μόνο με υγιή οικοσυστήματα μπορούμε να βελτιώσουμε το επίπεδο ζωής των ανθρώπων, να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση και να σταματήσουμε την κατάρρευση της βιοποικιλότητας.

Μετά την ενημέρωσή τους για τη σημασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει –σύμφωνα με τις απαντήσεις τους– τα παιδιά ηλικίας 6-10 ετών έδειχναν ιδιαίτερη ευαισθησία στο περιβάλλον και επιθυμούσαν να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην προστασία του.

Παράλληλα με την περιβαλλοντική ενημέρωση και ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου συζητήθηκαν και οι κανόνες της ασφαλούς κολύμβησης για την αποφυγή ατυχημάτων.

Αρωγός της προσπάθειάς μας αυτής στάθηκε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (HELMEPA) προσφέροντας έντυπο υλικό (παιδικές εφημερίδες και αφίσες) και αναμνηστικά μολύβια και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αστακού που πρόσφερε χρωματιστά μολύβια και στυλό.

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αστακού αλλά και τα παιδιά για την ευαισθησία και την προσπάθειά τους να προστατέψουν το περιβάλλον της πατρίδας μας, χαρίζοντας σε όλους μας αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad