Δημήτρης Στρατούλης: 12 λόγοι για να μπει το "ΜΕΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη" στη Βουλή - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

21 Ιουνίου 2023

Δημήτρης Στρατούλης: 12 λόγοι για να μπει το "ΜΕΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη" στη Βουλή


Δημήτρης Στρατούλης
Γραμματέας ΛΑΕ ΑΑ
Υποψήφιος ΜΕΡΑ25 - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ
στη Β Πειραιά

12 λόγοι για να μπει το ΜΕΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη στη Βουλή.

Στις εκλογές της 25ης Ιούνη το ΜΕΡΑ25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ, που είναι μία εκλογική συμμαχία των ΜΕΡΑ25, ΛΑΕ ΑΑ και άλλων αριστερών δυνάμεων και ανένταχτων αγωνιστών, έχει ως βασικό εκλογικό στόχο του να υπερβεί το εκλογικό όριο του 3% και να μπει στη Βουλή.

Σε αυτή την προσπάθειά μας θα αντιμετωπίσουμε νέες δυσκολίες από τον αποκλεισμό μας από την πλειοψηφία των συστημικών ΜΜΕ με εντολές των ολιγαρχών – ιδιοκτητών τους, γιατί τους ενοχλεί ακόμα και η ύπαρξή μας.

Έχουμε, όμως, και σοβαρές δυνατότητες να μπούμε στη βουλή. Για αυτό συνεχίζουμε με πείσμα, αυτοπεποίθηση και ελπίδα αυτή τη μάχη. Η είσοδός του ΜΕΡΑ25 Συμμαχία για τη Ρήξη στη Βουλή θα είναι πολλαπλά χρήσιμη για το λαό και τη νεολαία, γιατί:

1. Θα ακούγεται στη Βουλή, στους αγώνες και σε όλους τους κοινωνικούς χώρους η φωνή του, δηλαδή η αγωνιστική φωνή της κινηματικής ριζοσπαστικής Αριστεράς, που θα είναι ή φωνή του λαού, της νεολαίας και των κινημάτων τους.

2. Θα ασκεί αριστερή μαχητική, χρήσιμη για το λαό και αποτελεσματική αντιπολίτευση στις αντικοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ, που αποθρασυμένη από την εκλογική νίκη της θα αμφισβητήσει όλες τις εναπομείνασες δημοκρατικές και κοινωνικές κατακτήσεις της μεταπολίτευσης και θα κλιμακώσει τις πολιτικές λιτότητας και αυταρχισμού.

3. Τώρα το πολιτικό διακύβευμα δεν είναι ποιος θα κυβερνήσει (Μητσοτάκης ή Τσίπρας), αλλά ποια δύναμη μπορεί να αντιπολιτευτεί πραγματικά τη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το πόσο αποτελεσματική, μαχητική και χρήσιμη για το λαό αντιπολίτευση μπορούμε να κάνουμε το αποδείξαμε με τη δράση των βουλευτών του ΜΕΡΑ25 στη Βουλή και με την ενεργητική συμμετοχή του ίδιου και της ΛΑΕ ΑΑ στους κοινωνικούς αγώνες.

4. Η αντιπολιτευτική πίεση στη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι πιο ισχυρή, εάν στη Βουλή συμμετέχει και η κινηματική, πλουραλιστική, οικολογική, ανυπότακτη, ενωτική Αριστερά, που δυνάμεις της συγκροτούν το ΜΕΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, που θα το πιέζει και το ΚΚΕ για κοινές αντιπολιτευτικές δράσεις και πολιτικές πρωτοβουλίες.

5. Δεν είμαστε ένα αρχηγοκεντρικός πολιτικός χώρος, χωρίς συλλογικότητα, πρόγραμμα και δεσμούς με τους κοινωνικούς αγώνες. Έχουμε συλλογικά όργανα και δημοκρατικές διαδικασίες, κοινωνική γείωση με τα κινήματα και φιλολαϊκή εναλλακτική πολιτική πρόταση.

6. Δώσαμε επανειλημμένα και με επιτυχία εξετάσεις πολιτικής συνέπειας. Δεν διστάσαμε να συγκρουστούμε για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και του περιβάλλοντος με τους οικονομικούς ολιγάρχες, που τα λεηλατούν, και με τις πολιτικές δυνάμεις που τους υπηρετούν. Το 2015 μείναμε πιστοί μέχρι τέλους στο δημοψηφισματικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού στα μνημόνια.

7. Εάν μπούμε στη Βουλή, πολλές από τις βουλευτικές έδρες, που θα πάρουμε, θα τις αφαιρέσουμε από το πρώτο κόμμα, δηλαδή από τη ΝΔ, στερώντας της την πολιτική παντοδυναμία. Για να μην έχει 180 έδρες, που θα δώσουν στη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη τη δυνατότητα να προωθήσει ακόμα πιο αντιδραστική, αντικοινωνική και αυταρχική πολιτική ατζέντα και να εκκινήσει μία αντιδραστική αναθεώρηση του Συντάγματος (θέσπιση ιδιωτικών πανεπιστημίων, περιορισμό προστασίας του περιβάλλοντος, υποχρέωση για μηδενικά δημόσια ελλείμματα, δηλαδή για αιώνια λιτότητα, ανεξέλεγκτο των ιδιωτικοποιήσεων κλπ).

8. Θα πάρουν νέα δύναμη οι κοινωνικοί αγώνες, μέσα στους οποίους αλλάζουν οι πολιτικές συνειδήσεις και βελτιώνονται υπέρ της Αριστεράς οι πολιτικοί και κοινωνικοί συσχετισμοί. Θα βρίσκουν πολιτική στήριξη από το ΜΕΡΑ25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ, που, με σεβασμό της αυτονομίας τους θα μεταφέρει τους στόχους και διεκδικήσεις τους στη Βουλή.

9. Θα αλληλοτροφοδοτούνται στη βουλή και στα κινήματα και θα γίνονται κοινοί στόχοι και μέτωπα αγώνων οι προτάσεις του ΜΕΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την προστασία της λαϊκής κατοικίας, των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, των δημοσίων κοινωνικών αγαθών και του περιβάλλοντος, κατά κάθε είδους διακρίσεων (φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, θρησκείας κλπ), για την ειρήνη και τη φιλία των λαών κλπ.

10. Θα υπάρχει στη Βουλή και στους δρόμους των αγώνων η ενωτική Αριστερά του ΜΕΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, ώστε να συνεχίσει να εργάζεται από καλύτερες θέσεις για τη συνεργασία όλων των δυνάμεων της αγωνιστικής Αριστεράς. Θα αναγεννηθεί η ελπίδα ότι υπάρχει εναλλακτική πολιτική διέξοδος ότι τα κινήματα και η Αριστερά μπορούν να αγωνίζονται και να νικούν και στις παρούσες συνθήκες.

11. Θα υπάρξουν καλύτερες προϋποθέσεις για τη συγκρότηση και ουσιαστική παρέμβαση ευρύτερων ενωτικών, αγωνιστικών κινήσεων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Οκτώβρη.

12. Σε ένα ρημαγμένο πολιτικό τοπίο, χωρίς να συμμετέχει δύναμη της ριζοσπαστικής Αριστεράς στη Βουλή, και κατά συνέπεια με διάχυτο ένα κλίμα ηττοπάθειας και απογοήτευσης, δεν θα είναι καθόλου εύκολο να αναγεννηθεί, να ενωθεί και να επαναθεμελιωθεί η Αριστερά στη χώρα μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους απευθυνόμαστε ειλικρινά και συναγωνιστικά σε όλες τις δυνάμεις της αντιμνημονιακής Αριστεράς, στους αγωνιστές της Αριστεράς και των κινημάτων, σε όλο τον προοδευτικό κόσμο, χωρίς να τους υπαγορεύουμε τι θα κάνουν, λέγοντας τους: «Θέλετε να είναι η αγωνιστική, ασυμβίβαστη, ενωτική φωνή μας στη Βουλή; Είναι στο χέρι σας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad