Κιβωτός του Κόσμου: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατήρ Αντώνιος - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

30 Ιουνίου 2023

Κιβωτός του Κόσμου: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατήρ Αντώνιος


Της Άννας Κανδύλη

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα, καθώς και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ αφέθηκε ο πατήρ Αντώνιος μετά την απολογία του σήμερα στην ανακρίτρια. 

Ο ιδρυτής της «Κιβωτού του κόσμου» κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση μετά τις καταγγελίες ενός 19χρονου σήμερα πρώην φιλοξενούμενου της Οργάνωσης και ενός 15χρονου παιδιού που παραμένει σε δομή της «Κιβωτού».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι πράξεις σε βάρος του 19χρονου τελέστηκαν από το 2020 έως το 2021 σε Καλαμάτα, Βόλο, Χίο και Αθήνα, ενώ σε βάρος του 15χρονου από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2022 σε Βόλο, Αθήνα, Πωγώνιανη και Χίο.

Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων βρέθηκε σήμερα και η πρεσβύτερα προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του πατέρα Αντώνιου, ενώ τις προηγούμενες ημέρες η ανακρίτρια εξέτασε περίπου 20 πρόσωπα που προτάθηκαν από τον κατηγορούμενο ως μάρτυρες υπεράσπισής του. Ανάμεσά τους τουλάχιστον πέντε πρόσωπα, φιλοξενούμενοι της δομής που φέρονται να κατάθεσαν ότι ο 19χρονος τους προσέγγισε για να τους πείσει να καταγγείλουν τον ιερέα αν και δεν τους έχει κάνει τίποτα.

Η απολογία

Ο πατήρ Αντώνιος κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα ενώ επί σχεδόν 4 ώρες απαντούσε στις ερωτήσεις της ανακρίτριας. Ο κατηγορούμενος, που αρνείται από την πρώτη στιγμή όσα του αποδίδονται κάνοντας λόγο για « σκοπιμότητα», «αοριστολογίες», και «κατασκευασμένες» κατηγορίες με στόχο τον ίδιο και την Οργάνωση, φέρεται να προσκόμισε σήμερα μέσω των συνηγόρων του και βίντεο προς απόδειξη της αθωότητάς του. Όπως υποστηρίζει, με τα εν λόγω βίντεο αποδεικνύεται ότι την ημέρα που ο 19χρονος ισχυρίζεται ότι τον θώπευσε, ο πατήρ Αντώνιος βρισκόταν άλλου, όπως και ο καταγγέλλων.

Όταν ερωτήθηκε από την ανακρίτρια σχετικά με τον λόγο που θα είχε ο νεαρός άνδρας να στήσει σκευωρία σε βάρος του, ο ιερέας φέρεται να υποστήριξε πως «ο 19χρονος είχε έντονη παραβατική συμπεριφορά». Φέρεται δε να επικαλέστηκε και φωτογραφικό υλικό το οποίο , σύμφωνα με τον ίδιο, δείχνει πως μετά την καταγγελία ο 19χρονος έκανε πολυτελή ζωή κάτι που αποτελεί, όπως υποστήριξε, ένδειξη ότι ενδεχομένως χρηματίστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad