Στον Δήμο Ξηρομέρου η διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Παμπαίδων – Παγκορασίδων & Παίδων - Κορασίδων - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

16 Ιουνίου 2023

Στον Δήμο Ξηρομέρου η διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Παμπαίδων – Παγκορασίδων & Παίδων - Κορασίδων


Την 15η Ιουνίου 2023, στο Δημαρχείο Ξηρομέρου στον Αστακό πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στα πλαίσια της διεξαγωγής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Παμπαίδων – Παγκορασίδων & Παίδων - Κορασίδων, που θα διεξαχθεί από 1 έως 3 Σεπτεμβρίου 2023 στο Ξηρόμερο, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Ξηρομέρου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας και τον Ποδηλατικό Όμιλο Πάτρας (Π.Ο. Πατρών).

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Βασίλειος Διαμαντόπουλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου κ. Ιωάννης Μπέσσας, ο Προπονητής Ποδηλασίας κ. Γεώργιος Κάρλος, ο Δικηγόρος κ. Αλέξανδρος Φραίμης ενώ τέλος παρευρέθη και ο Ξηρομερίτης αθλητής της ομάδας του Π.Ο. Πατρών και Πρωταθλητής Ποδηλασίας Κωνσταντίνος Φραίμης.

Συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα που αφορούν την εύρυθμη διεξαγωγή των αγώνων, ενώ έγινε και ο σχεδιασμός των διαδρομών των αγώνων αντοχής των αθλητών.

Αποφασίστηκαν διαδρομές που αναδεικνύουν την φυσική ομορφιά της περιοχής του Ξηρομέρου, με ειδικότερη έμφαση στο παραλιακό μέτωπο Αστακού – Μυτικά, στα χωριά της ενδοχώρας του Δήμου, στο Βελανιδοδασος Ξηρομέρου και στην Ιερά Μονή Λιγοβιτσίου.

Το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός θα συμβάλει αποφασιστικά στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της περιοχής, θα προβάλει τις ομορφιές του τόπου μας και θα δημιουργήσει συνθήκες εναλλακτικών προτάσεων τουρισμού.

Παράλληλα προωθεί τα αθλητικά ιδεώδη, προτάσσει την χρήση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης φιλικού προς το περιβάλλον, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προσιτή προσβασιμότητα των πόλεων, στην βιώσιμη κινητικότητα, στην μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος και στην ενίσχυση της φυσικής άσκησης και ευεξίας.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad