Δήλωση των Γραμματέων της ΛΑΕ-ΑΑ, Δημήτρη Στρατούλη και Μαριάνας Τσίχλη - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

30 Ιουνίου 2023

Δήλωση των Γραμματέων της ΛΑΕ-ΑΑ, Δημήτρη Στρατούλη και Μαριάνας Τσίχλη


Δήλωση των Γραμματέων της ΛΑΕ-ΑΑ, Δημήτρη Στρατούλη και Μαριάνας Τσίχλη

Ευχαριστούμε τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες για τον δύσκολο αλλά όμορφο αγώνα που δώσαμε μαζί. Αλλά και τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες που μας στήριξαν στην προσπάθεια αυτή η φωνή να είναι στη βουλή.

Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ήττα για εμάς, αλλά πολύ μεγαλύτερη ήττα για την κοινωνία και τη δημοκρατία. Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, η κυβερνητική δεξιά, ακολουθώντας μάλιστα την πιο επιθετική ταξική πολιτική, δεν σημειώνει φθορά, η αντιπολίτευση δέχεται μεγάλο πλήγμα, το άθροισμα ναζιστικών, ανορθολογικών, ακροδεξιών ρευμάτων πλησιάζει το 13%, ενώ η αποχή εκτοξεύεται.

Σε αυτό το σκηνικό, με αρνητικούς πολιτικούς συσχετισμούς, είναι χρέος μας να συνεχίσουμε τον αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις. Με την αναγκαία αυτοκριτική, αλλά και με αποφασιστικότητα. Οι πολιτικές που θα επιχειρηθεί να εφαρμοστούν με κέντρο τη λιτότητα, τον αυταρχισμό, την επίθεση στο περιβάλλον, θέτουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο η αγωνιστική, ανυπότακτη, ενωτική αριστερά θα είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη.

Είμαστε εδώ και προχωράμε, ξεκινώντας διαδικασίες ανασυγκρότησης, με ανοιχτό πάντα κάλεσμα στις αριστερές, ριζοσπαστικές δυνάμεις. Δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει η αντίδραση, δε θα αφήσουμε ξανά το φασισμό να σηκώσει κεφάλι.

Ο αγώνας συνεχίζεται στους δρόμους και στις επόμενες πολιτικές μάχες.

Δημήτρης Στρατούλης - Μαριάνα Τσίχλη
Γραμματείς Λαϊκής Ενότητας-Ανυπότακτη Αριστερά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad