ΠΔΕ: Ξενάγηση εκπροσώπων της Ε.Ε. σε έργα του ΕΣΠΑ στην Αιτωλοακαρνανία - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

02 Ιουνίου 2023

ΠΔΕ: Ξενάγηση εκπροσώπων της Ε.Ε. σε έργα του ΕΣΠΑ στην Αιτωλοακαρνανία


Ξενάγηση εκπροσώπων της Ε.Ε. σε έργα του ΕΣΠΑ στην Αιτωλοακαρνανία

Με πολύωρη ξενάγηση σε χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ έργα που υλοποιούνται στην Αιτωλοακαρνανία ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρέθηκαν στην πόλη του Αγρινίου για να συμμετέχουν σε Επιτροπές Παρακολούθησης για την πορεία του ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και τη στοχοθεσία της νέας προγραμματικής περιόδου «Δυτική Ελλάδα 2021-2027».

Τα έργα που μεταξύ άλλων επισκέφθηκαν τα στελέχη των Επιτροπών Παρακολούθησης, ήσαν: Επέκταση και αναβάθμιση πεζοδρομίων Αγρινίου, ενεργειακή αναβάθμιση Δημαρχείου, ανάπλαση Παπαστρατείου Πάρκου, επισκευή – εκσυγχρονισμός παλαιών καπναποθηκών Παπαπέτρου και δημιουργία διαχρονικού μουσείου – πολιτιστικού χώρου, ανέγερση 7ου Γυμνασίου Αγρινίου, δομές αστέγων, «Εργαστήρι Παναγία Ελεούσα, κέντρο διημέρευσης – ημερήσιας φροντίδας ατόμων με αναπηρία (ΚΔΗΦ), στερέωση, αποκατάσταση και ανάδειξη του θέατρου Στρατου, αποκατάσταση Ξενοκρατειου κτηρίου στο Μεσολόγγι και μετατροπή του σε μουσείο, όπως επίσης η εταιρεία ρομποτικής Makerlab που ενισχύθηκε μέσω του προγράμματος «Επιχειρηματική Εκκίνηση».

«Η πεμπτουσία του ΕΣΠΑ είναι τα χρήματα να μετατρέπονται σε ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, να γίνονται έργα που ομορφαίνουν τον τόπο, ενισχύουν την κοινωνική συνοχή, αμβλύνουν τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες και βελτιώνουν την καθημερινότητα όλων των πολιτών, είτε πρόκειται για αναπλάσεις δημοσίων χώρων, είτε για ανεγέρσεις σχολείων, είτε για κοινωνικές δομές που απευθύνονται σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες» ανέφερε κατά την ξενάγηση ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και μιλώντας προς τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόσθεσε: «Η στρατηγική μας για τη διαχείριση ευρωπαϊκών πόρων στηρίζεται στην φιλοσοφία μας να έχουμε ισχυρό κέντρο με ισχυρή περιφέρεια, αλλά και ισχυρή περιφέρεια με ισχυρό κέντρο. Αν και τα δύο δεν είναι εξίσου ισχυρά, τότε συνολικά η Περιφέρεια δεν είναι ισχυρή. Σκοπός μας να μεγεθύνουμε κατά το μέγιστο δυνατό τις πραγματικές δυνατότητες της Δυτικής Ελλάδας και για να το επιτύχουμε, απαράβατες αρχές μας, η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα των ευρωπαϊκών πόρων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad