9ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

05 Ιουλίου 2023

9ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας


9ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας
«H ελληνική γεωργία προς το 2030: κερδίζοντας το στοίχημα της βιωσιμότητας με τη συνδρομή της ΚΑΠ»

Για 9η χρονιά, το Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας που διοργανώνει η GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, μια εκδήλωση-θεσμός για τον πρωτογενή και ευρύτερο αγροδιατροφικό τομέα της χώρας μας, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023 στο κτήριο gaiasense HUB στον Πειραιά, ενώ θα μεταδοθεί και διαδικτυακά.

Με δεδομένο ότι το 2023 είναι ένα ιδιαίτερα κρίσιμο έτος ως η πρώτη χρονιά εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, το φετινό Συνέδριο δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει ένα σταθερό σημείο αναφοράς όλων των εμπλεκόμενων στον εθνικό αγροτικό τομέα και ένα σημαντικό βήμα για τους προβληματισμούς τους. Άλλωστε, και φέτος, η συμμετοχή διακεκριμένων εκπροσώπων της πολιτικής σκηνής, εμπειρογνωμόνων, επιχειρηματιών και τεχνοκρατών του κλάδου από την Ελλάδα και την ΕΕ, αποτελεί εχέγγυο για μια ουσιαστική συζήτηση και μια γόνιμη ανταλλαγή ιδεών.

Έχοντας ως κεντρικό θέμα «H ελληνική γεωργία προς το 2030: κερδίζοντας το στοίχημα της βιωσιμότητας με τη συνδρομή της ΚΑΠ», το 9ο Συνέδριο θέτει ως επίκεντρο την ενίσχυση της βιωσιμότητας και της ανθεκτικότητας της ευρωπαϊκής και ελληνικής γεωργίας απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και των γεωπολιτικών κλυδωνισμών, αλλά και στην ανάγκη να παράγουμε περισσότερα –και καλύτερα– με λιγότερα μέσω της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης της παραγωγικής διαδικασίας.

Το ορόσημο του 2030 είναι ιδιαίτερα σημαντικό προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς αποτελεί προθεσμία επίτευξης των στόχων που θέτουν οι στρατηγικές «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» και «Για τη βιοποικιλότητα», αλλά και του κλιματικού στόχου της ΕΕ για μείωση των εκπομπών εντός των συνόρων της κατά τουλάχιστον 55% σε σχέση με τα επίπεδα του 1990. Τα νομοθετήματα που υπηρετούν τους φιλόδοξους αυτούς σκοπούς, ορισμένα εκ των οποίων έχουν ήδη δρομολογηθεί, προβλέπεται να ενσωματωθούν σταδιακά στα εθνικά στρατηγικά σχέδια της ΚΑΠ, αλλάζοντας ριζικά το παραγωγικό προφίλ της ευρωπαϊκής και ελληνικής γεωργίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το 9ο Συνέδριο θα αποτελέσει το έναυσμα για μια τεκμηριωμένη συζήτηση πάνω στις τρέχουσες παγκόσμιες, ενωσιακές και εθνικές προκλήσεις που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα του αγροτικού τομέα, τα σχετικά εργαλεία στήριξης της ΚΑΠ 2023-2027, καθώς και τις εθνικές στρατηγικές επιλογές και τις βέλτιστες πρακτικές από τα Κράτη-Μέλη της ΕΕ.

Το 9ο Συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος CAP4Clima, το οποίο υλοποιεί η GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ κατά το διάστημα 2022-2023 και υποστηρίζεται από τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας θα προβληθεί και σε ζωντανή μετάδοση μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, στην οποία μπορείτε να εγγραφείτε δωρεάν χρησιμοποιώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.eventora.com/el/Events/9th-panellinio-synedrio-gaia


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad