Επιστολή Δημάρχου Αμφιλοχίας για επιπτώσεις από κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

21 Ιουλίου 2023

Επιστολή Δημάρχου Αμφιλοχίας για επιπτώσεις από κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ


Επιστολή Δημάρχου Αμφιλοχίας για επιπτώσεις από κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ

Για τις επιπτώσεις που συνεπάγεται το κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ, όπως αυτό του Κομποτίου από το οποίο εξυπηρετούνται και κάτοικοι του Δήμου Αμφιλοχίας, ενημέρωσε με χθεσινή επιστολή του τη διοίκηση των ΕΛΤΑ και τους Βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας.

Στην επιστολή του, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας περιγράφει την ανησυχία που επικρατεί σε κατοίκους ορεινών περιοχών του Δήμου που επισκέπτονται από το εν λόγω κατάστημα και τώρα θα αναγκάζονται σε μεγαλύτερες μετακινήσεις για την εξυπηρέτησή τους, και καλεί τη διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην εξεύρεση λύσης που θα λαμβάνει υπόψη της τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Αναλυτικά, η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε Πρόεδρε,

Με την επιστολή μου αυτή θέλω να σας ενημερώσω για τις επιπτώσεις, και να σας μεταφέρω τις αντιδράσεις, που έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η απόφαση των Ελληνικών Ταχυδρομείων για κλείσιμο μεγάλου αριθμού ταχυδρομικών γραφείων, μεταξύ των οποίων κι εκείνο το οποίο βρίσκεται στο Κομπότι του Δήμου Νικολάου Σκουφά, καθώς και να εκφράσω την προσωπική μου λύπη για την εξέλιξη αυτή.

Αν και σαφώς γίνεται κατανοητή απ’ όλους η ανάγκη εξορθολογισμού της διάρθρωσης των ΕΛΤΑ και η επιχειρούμενη προσπάθεια μείωσης των λειτουργικών εξόδων, ζητάμε από εσάς να αντιληφθείτε επίσης τις επιπτώσεις που επιφέρουν τέτοιες αποφάσεις σε τοπικό επίπεδο και ειδικά στους κατοίκους απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών της ελληνικής επαρχίας.

Η ανησυχία αυτή μάλιστα μεταφέρεται και πέραν των ορίων του Δήμου Νικολάου Σκουφά, όπου βρίσκεται το κατάστημα του Κομποτίου που προτίθεστε να θέσετε εκτός λειτουργίας, καθώς από αυτό εξυπηρετούνται και δημότες του δικού μας Δήμου και ιδιαίτερα κάτοικοι της Φλωριάδας και της Λαγκάδας, καθώς γεωγραφικοί περιορισμοί καθιστούν σε εκείνους περισσότερο προσβάσιμο το εν λόγω κατάστημα των ΕΛΤΑ παρά το πολύ μακρινότερο που βρίσκεται στην πόλη της Αμφιλοχίας.

Είμαι βέβαιος ότι αντιλαμβάνεστε πως η απομάκρυνση ενός καταστήματος ΕΛΤΑ δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα στους πλέον ευάλωτους πολίτες, τους ηλικιωμένους, οι οποίοι δεν διαθέτουν απαραίτητα εξοικείωση με την τεχνολογία και η ανάγκη μετακίνησης για τη στοιχειώδη εξυπηρέτησή τους, καθίσταται για εκείνους μια επιπλέον ταλαιπωρία.

Σας παρακαλούμε να ενσκύψετε επάνω στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και να αναθεωρήσετε τη σχετική σας απόφαση, έχοντας ως γνώμονα όχι μόνο το οικονομικά συμφερότερο αλλά και το πλέον κοινωνικά υπεύθυνο.

Σε κάθε περίπτωση, και ανεξαρτήτως της τελικής σας απόφασης, παρακαλώ λάβετε υπόψη σας τη διαθεσιμότητά μου για συνεργασία στην εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης που δεν θα στερεί την ανάγκη πρόσβασης στα ΕΛΤΑ των κατοίκων των πλέον απομακρυσμένων περιοχών του Δήμου μας.

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας
Γεώργιος Κατσούλας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad