Τέσσερις σεισμικές δονήσεις μέσα σε λίγα λεπτά κοντά στην Πάλαιρο - Αstakos-News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos-News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

05 Ιουλίου 2023

Τέσσερις σεισμικές δονήσεις μέσα σε λίγα λεπτά κοντά στην Πάλαιρο


Μπαράζ σεισμικών δονήσεων σημειώθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία το μεσημέρι της Τετάρτης (5/7). Έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί στο Ξηρόμερο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τέσσερις σεισμικές δονήσεις που είχαν μικρό εστιακό βάθος.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο πρώτος σεισμός των 3,6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σημειώθηκε στις 15:47 με επίκεντρο 10 χλμ Ανατολικά – Νοτιοανατολικά της Παλαίρου και εστιακό βάθος 5 χλμ.

Ακολούθησε λίγα λεπτά αργότερα, και συγκεκριμένα στις 15:53 σεισμός 3 Ρίχτερ με επίκεντρο 14 χλμ Ανατολικά – Νοτιοανατολικά της Παλαίρου και εστιακό βάθος 5 χλμ.

Στις 16:04 καταγράφηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 2.8 της Κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 12 χλμ Ανατολικά – Νοτιοανατολικά της Παλαίρου ενώ τρία λεπτά αργότερα σημειώθηκε νέος σεισμός μεγέθους 3.3 R με επίκεντρο 12 χλμ Ανατολικά – Νοτιοανατολικά της Παλαίρου. Οι δύο τελευταίες σεισμικές δονήσεις είχαν εστιακό βάθος 5 χλμ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad