Με επιτυχία η συναυλία του Κωστή Μαραβέγια στο Αγρίνιο, στα πλαίσια της «Φλόγας Πολιτισμού» της ΠΔΕ - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

19 Ιουλίου 2023

Με επιτυχία η συναυλία του Κωστή Μαραβέγια στο Αγρίνιο, στα πλαίσια της «Φλόγας Πολιτισμού» της ΠΔΕ


Με επιτυχία η συναυλία του Κωστή Μαραβέγια στο Αγρίνιο, στα πλαίσια της «Φλόγας Πολιτισμού» της ΠΔΕ

Η «Φλόγα Πολιτισμού» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ταξίδεψε στο Αγρίνιο με τη φωνή του σπουδαίου τραγουδοποιού, Κωστή Μαραβέγια που τραγούδησε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023, (στο γήπεδο του Παναιτωλικού) με είσοδο ελεύθερη. Ο δημιουργός, εμφανίστηκε στην σκηνή φορώντας την φανέλα του Παναιτωλικού, αναφέροντας και ο ίδιος πόσο χαρούμενος και συγκινημένος νιώθει και ο κόσμος απόλαυσε τα τραγούδια του αποθεώνοντάς τον.

Ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης καλωσόρισε τον κόσμο τονίζοντας παράλληλα στην ομιλία του, πως η συναυλία είναι σημαντική καθώς υπήρξε αφορμή της επιστροφής του σπουδαίου καλλιτέχνη στην γενέτειρα του και τονίστηκε η σύνδεση δράσεων πολιτισμού με την αναψυχή ειδικών ομάδων καθώς ο πολιτισμός έχει αποδειχθεί πως διαθέτει αντίκτυπο στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, της αποφυγής αποκλεισμών, του διαλόγου και της αμοιβαίας κατανόησης.

Το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Νικόλαου Κοροβέση αναφέρθηκε επίσης στο ρόλο της ενδυνάμωσης των ανθρώπων μέσα από την πολιτιστική συμμετοχή και δημιουργία η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική και αφορά όλες τις κοινωνικοοικονομικές και τις ηλικιακές ομάδες, αλλά και τις μειονότητες, τους νέους και τους ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρία και άτομα με λιγότερες ευκαιρίες. Για το λόγο αυτό απευθύνθηκε πρόσκληση σε όλους τους φορείς ευπαθών ομάδων και κοινωνικής φροντίδας να συμμετέχουν στη συναυλία με τα λογότυπα τους κάνοντας αισθητό για άλλη μια φορά το σπουδαίο κοινωνικό τους έργο.

Ο Τομέας Πολιτισμού της ΠΔΕ θα συνεχίσει να προσφέρει εμπνευσμένες δράσεις Τέχνης στους πολίτες και να δημιουργεί συνθήκες κοινωνικό-πολιτισμικής συνοχής. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του πολιτισμού είναι η πολυμορφία οράματος, φωνών και εκφράσεων που διατηρείται και ενισχύεται με ποιοτικές συνεργασίες .

Η πραγματοποίηση της συναυλίας στηρίχθηκε στην αρωγή του Δ.Σ. της Π.Α.Ε, αλλά και του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού, στο Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Αγρινίου, του ΕΚΑΒ, της ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίου, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, των Δημοτικών και Περιφερειακών Υπαλλήλων όπως και των Εθελοντών τους οποίους η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τους ευχαριστεί θερμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad