Υπογράφθηκε η Σύμβαση Έργου «Συντήρηση - Αποκατάσταση Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου» - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

30 Αυγούστου 2023

Υπογράφθηκε η Σύμβαση Έργου «Συντήρηση - Αποκατάσταση Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου»


Υπογράφθηκε η Σύμβαση Έργου «Συντήρηση – Αποκατάσταση Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου»


Στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου δέχθηκε σήμερα, Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός τον κ. Βασίλειο Στράτο, εκπρόσωπο της Τεχνικής Εταιρείας «Β. Στράτος και ΣΙΑ ΕΕ».

Ο Σεβασμιώτατος και ο κ. Στράτος ως Ανάδοχος Εργολάβος του έργου «Συντήρηση – Αποκατάσταση Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου» υπέγραψαν την σύμβαση του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται και αποτελεί το πρώτο υποέργο της Προγραμματικής Σύμβασης της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για την «Αποκατάσταση Προσκυνηματικών Χώρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος».

Οι εργασίες που προβλέπονται από την μελέτη που εκπονήθηκε από το Τεχνικό Γραφείο του Πολιτικού Μηχανικού κ. Κωνσταντίνου Πρεμέτη ως μελετητή και επιβλέποντος μηχανικού της Ιεράς Μητροπόλεως, θα ξεκινήσουν άμεσα. Θα συντελέσουν στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του Ιερού Ναού και έχουν ως προϋπολογισμό 166.470 €.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας για την άψογη συνεργασία και ευχήθηκε σύντομα να φθάσουμε στην άρτια αποπεράτωση, ώστε να είναι έτοιμος ο Μητροπολιτικός μας Ναός για τις Εορτές των 200 ετών από την Ηρωική Έξοδο των Ελευθέρων Πολιτορκημένων το έτος 2026.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad