Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ξηρομέρου: Οδοιπορικό στην παραλία Μύτικα - Αρχοντοχωρίου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

29 Αυγούστου 2023

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ξηρομέρου: Οδοιπορικό στην παραλία Μύτικα - Αρχοντοχωρίου


Οδοιπορικό στην παραλία Μύτικα - Αρχοντοχωρίου.


Σε συνέχεια της επιστολής κατοίκων του Μύτικα που είχε κατατεθεί στον επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης και είχε αναρτηθεί πριν μερικές μέρες, παραθέτουμε αυτούσια καινούρια επιστολή κατοίκων του Μύτικα:

Ίδια εικόνα εδώ και χρόνια και δυστυχώς κάθε χρόνο και χειρότερα.

Σε όλο το μήκος της τεράστιας 3,5 χιλιομέτρων αξιοθαύμαστης και πανέμορφης αυτής παραλίας, όλοι όσοι έχουν κάποιο ακίνητο, τροχόσπιτο, αυτοσχέδια Μπαράγκα ή ακόμη και σκηνή μπροστά από την ιδιοκτησία τους κατά μήκος όλης σχεδόν της ακτογραμμής έχουν δημιουργήσει ένα ντε φάκτο ιδιοκτησιακό καθεστώς σε όλη την αμμουδιά για μέρες και μήνες λες και αυτοδίκαια είναι και ιδιοκτήτες της παραλίας, διαλέγουν και τα καλύτερα σημεία.

Αμέτρητοι καρφωμένοι πάσσαλοι και σίδερα στην αμμουδιά για τοποθέτηση ομπρελών και το δέσιμο των σκαφών.

Καρέκλες, ξαπλώστρες από μπαλέτες , αυτοσχέδια σκίαστρα, ξύλινες κατασκευές σαλονιών από μπαλέτες, τραπέζια από καρούλια καλωδίων ΟΤΕ ή ΔΕΗ σκορπισμένα σε όλο το μήκος της αμμουδιάς σε μόνιμη βάση.

Εικόνες πού παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές χώρες.
 

Καθώς φωτογραφίζαμε τις απίστευτες αυτές κατασκευές μας πλησίασε ένας παραθεριστής και μας είπε ειρωνικά.

Πάρτε και μια φωτογραφία απ' το απέναντι παράνομο κάμπινγκ χωρίς ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ιδιοκτησίας για να ξέρετε θεσμικού οργάνου του Δήμου σας ΄.

Χωρίς τουαλέτες είπατε; Πώς ΓΙΝΕΤΑΙ; Έριξε μια ματιά προς τον κάμπο και μια προς την θάλασσα χαμογέλασε ειρωνικά και έφυγε.

Καταλάβαμε.

Αλήθεια, έχει εικόνα για αυτό το χάλι η παρούσα Δημοτική αρχή;

Αν έχει, γιατί δεν κινητοποίησε και αν η ίδια δεν είχε την αρμοδιότητα, τις αρμόδιες αρχές να απομακρύνουν όλους αυτούς τους καταπατητές και να αποδοθεί η αμμουδιά στους επισκέπτες;

Μήπως η αρμοδιότητα της Δημοτικής Αρχής περιορίζεται αφού την καθαρίσει με έξοδα του Δήμου να την παραδώσει στους καταπατητές πεντακάθαρη;

Ο αιγιαλός και η παραλία δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, είναι για όλους.

Είναι απαράδεκτο κάποιοι με το έτσι θέλω να ασκούν ιδιοκτησιακό καθεστώς και η Δημοτική αρχή να σφυρίζει αδιάφορα.

Αλήθεια επιτρέπεται τα θεσμικά όργανα αντί να είναι τα υποδείγματα να δίνουν το λάθος παράδειγμα.

Η γυναίκα τού Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται τίμια.

Εικόνες ασυδοσίας εικόνες ντροπής.

Άραγε αυτό το είδος τουριστικής ανάπτυξη οραματίζεται η παρούσα Δημοτική αρχή; 
 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad