ΚΚΕ: Περιοδεία Νίκου Παπαναστάση στις πληγείσες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

26 Αυγούστου 2023

ΚΚΕ: Περιοδεία Νίκου Παπαναστάση στις πληγείσες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας


ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες απ' τα τελευταία μπουρίνια στην Αιτωλοακαρνανία


Μεγάλες ζημιές σε σειρά καλλιεργειών, άφησαν πίσω τους οι τελευταίες χαλαζοπτώσεις και τα μπουρίνια που εκδηλώθηκαν προχθές Πέμπτη και χθες Παρασκευή, σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα, από τα καιρικά φαινόμενα, χτυπήθηκαν καλλιέργειες καλαμποκιού, εσπεριδοειδών (μανταρινιές, πορτοκαλιές), ακτινιδίων αλλά και της επιτραπέζιας ελιάς.

Τραγικές ήταν οι εικόνες απ' τα προβλήματα που εντοπίστηκαν ειδικά στα Καλύβια Αγρινίου, με το πλήγμα να είναι πολύ μεγάλο ειδικά για τους βιοπαλαιστές αγρότες που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εισόδημα, σε συνδυασμό με τα μεγάλα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (αυξημένο κόστος παραγωγής, χαμηλές τιμές για τα προιόντα τους κ.ά.).

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ που πραγματοποίησε σήμερα περιοδείες σε πληγείσες περιοχές με επικεφαλής τους Πάνο Σταθελάκη, γραμματέα της ΤΕ και Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή του Κόμματος στο νομό.

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με κατοίκους και παραγωγούς, ενώ απαιτήθηκαν, μεταξύ άλλων απ' την πλευρά του κόμματος προς κάθε αρμόδιο φορέα, άμεσες καταγραφές και αποζημιώσεις στο 100% για τους πληγέντες αγρότες χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Παράλληλα, σημειώθηκε ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν απ' την πλευρά του, καταθέτοντας και ερώτηση στη Βουλή για τα ζητήματα που προέκυψαν απ' τις ζημιές.
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad