Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας: Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου SOS για τη Δυτική Ελλάδα! - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

02 Αυγούστου 2023

Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας: Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου SOS για τη Δυτική Ελλάδα!


Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου SOS για τη Δυτική Ελλάδα!

Γι' άλλη μια φορά ζούμε το "ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα"!

Επτά μήνες από την έλευση της νέας διευθύντριας της ΜΕΘ κας Μιχαηλίδου και την άψογη λειτουργία ενός τμήματος που είχε τόσο δυσφημισθεί στο πρόσφατο παρελθόν, οι ιδιαίτερες συνθήκες που ορίζουν η διοίκηση και παράγοντες του νοσοκομείου την ωθούν σε παραίτηση.

Έχει μεσολαβήσει η χαρακτηριστική και προμελετημένη αδράνεια της Πολιτείας και της 6ης ΥΠΕ στην έγκαιρη στελέχωση την Μονάδας με τους απαραίτητους γιατρούς και προσωπικό, οδηγώντας την ίδια τη γιατρό και μέρος του προσωπικού σε εξάντληση και απογοήτευση.

Την ίδια ώρα, με εντολή της 6ης ΥΠΕ μετακινούνται ακτινολόγοι στην Άρτα, τα Κέντρα Υγείας αποψιλώνονται από τις μετακινήσεις γιατρών σε άλλα Κέντρα Υγείας και σε νοσοκομεία, εργαζόμενοι και γιατροί συνταξιοδοτούνται ή αποχωρούν και το μέλλον των μονάδων υγείας της περιοχής φαντάζει όλο και πιο ζοφερό.

Η ίδια η ΠΔΕ, διαφημίζοντας τη χρηματοδότηση για προσωπικό στα νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας, στην πραγματικότητα χρησιμοποίησε πόρους εκατομμυρίων ευρώ, όχι για την περαιτέρω ενίσχυση με προσωπικό αλλά τη μετατροπή συμβάσεων επικουρικού προσωπικού σε προγράμματα ΕΣΠΑ, κάνοντας "οικονομία" στο κράτος.

Η ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου προοιωνίζει την κατάρρευση των Δημόσιων δομών Υγείας της ΠΔΕ και γενικότερα.

Η επίπλαστη πραγματικότητα στη Δημόσια Υγεία θα καταρρεύσει σύντομα. Και τότε, ούτε οι επικοινωνιακές ικανότητες και δυνατότητες των κρατούντων θα κατορθώσουν να συνεχίσουν τη διαστρέβλωση της όλης εικόνας, που το μόνο που καλύπτει είναι την κερδοφορία των ιατρικών funds που ετοιμάζονται να αρπάξουν τα σχετικά φιλέτα.

Η μόνη λύση είναι η πλήρης και άμεση επαναφορά του ΕΣΥ, με γενναία χρηματοδότηση, με άρτια στελέχωση και λειτουργικές δομές, που να ανταποκρίνεται με αποτελεσματικότητα στις ανάγκες της κοινωνίας.

Απόλυτη προϋπόθεση προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η κινητοποίηση και ο αγώνας της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών που έχουν ανάγκη το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό κι όχι εμπόρευμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad