Αγιασμοί για τη νέα σχολική χρονιά στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

11 Σεπτεμβρίου 2023

Αγιασμοί για τη νέα σχολική χρονιά στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας


Αγιασμοί για τη νέα σχολική χρονιά στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας


Με την ακολουθία του Αγιασμού, που τελέσθηκε σε όλα τα σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ξεκίνησε και εφέτος η νέα σχολική χρονιά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στο Αγρίνιο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο και στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται το 2ο και το 6ο Γυμνάσιο, παρουσία του Δημάρχου Αγρινίου κ. Γεωργίου Παπαναστασίου και του Συμβούλου Εκπαίδευσης κ. Αλέξη Μαστρογιάννη.

Κατόπιν, μετέβη στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου και τέλεσε τον Αγιασμό στο 1ο Λύκειο (Παλαμαϊκή Σχολή), παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελάδας κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, του Δημάρχου Ι. Π. Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνου Λύρου, του Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστου Καζαντζή, του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Χρήστου Παΐσιου και άλλων εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Μιλώντας στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές ευχήθηκε καλή εκπαιδευτική χρονιά και τόνισε στους μαθητές, ότι αποτελούν το καλύτερο κομμάτι της καρδιάς του. Μίλησε για το ταξίδι της γνώσης που ξεκινάει σήμερα λέγοντας ότι: «αυτό που θα ζήσετε δεν μπορεί να επαναληφθεί. Να το ζήσετε με ευχαρίστηση και μεράκι. Αυτό που ξεκινάει σήμερα είναι ένα ταξίδι στη γνώση και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ένα ταξίδι που κρύβει όμορφες στιγμές. Αυτό που θέλω να σας παρακαλέσω είναι να πάρετε ό,τι πιο όμορφο θα σας προσφέρει το σχολείο αυτή τη χρονιά».

Σε άλλο σημείο των χαιρετισμών του ανέφερε ότι «σε αυτήν την εκπαιδευτική διαδικασία θα έχετε και κάποιον που θα είναι φίλος σας και συνοδοιπόρος σας παντοτινός. Αυτός είναι ο Χριστός. Σας αγαπά και σας εμπιστεύεται. Θέλω να σας παρακαλέσω και εσείς να Τον αγαπήσετε και να Τον εμπιστευθείτε. Δεν είναι ένα πρόσωπο απομακρυσμένο και ξένο. Δεν είναι ο αυστηρός κριτής. Είναι το πλέον οικείο και δικό σας πρόσωπο. Είναι Εκείνος που έχει μόνο αγάπη για εσάς και στα δύσκολα, αν προσευχηθείτε σε Εκείνον, μπορεί να σας δείξει τί είναι η πραγματική ζωή, ποιά είναι η αληθινή χαρά, τί σημαίνει να αγαπώ τον συνάνθρωπό μου».

Αναφερόμενος στους εκπαιδευτικούς επεσήμανε ότι «έχουν μέσα στην καρδιά τους και στο μυαλό τους ένα θησαυρό, που λέγεται γνώση και αυτόν τον θησαυρό θέλουν να προσφέρουν και σε σας. Δεν τον κρατούν για τον εαυτό τους και αυτό το κάνουν από αγάπη και όχι μόνο από καθήκον».

Μιλώντας στους μαθητές του Λυκείου τόνισε: «Γνωρίζω ότι το Λύκειο είναι η τελευταία βαθμίδα, λίγο πριν την εισαγωγή σας σε κάποιο από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Στο Λύκειο ο κύριος στόχος σας είναι να περάσετε σε κάποιο Πανεπιστήμιο για να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας, να σπουδάσετε αυτό που θα είναι σημαντικό για την επαγγελματική σας αποκατάσταση. Θέλω όμως να σας παρακαλέσω να μην δείτε το Λύκειο ως εφαλτήριο, αλλά να το δείτε και ως την τελευταία βαθμίδα εκπαίδευσης που έχει να σας προσφέρει πολύ σημαντικές γνώσεις».

Και στα τέσσερα σχολεία ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τους μαθητές να προσευχηθούν για τους συμμαθητές τους που κατοικούν στην Θεσσαλία και δεν ξεκίνησαν σήμερα τη σχολική χρονιά, λέγοντας: «Θέλω να σας παρακαλέσω να ενώσουμε όλοι μαζί τις προσευχές μας, αλλά ταυτόχρονα και το ενδιαφέρον και την αγάπη μας για την περιοχή της Θεσσαλίας που εδώ και μία εβδομάδα πλήττεται από καταστροφικές πλημμύρες και βιώνει αποκαλυπτικές εμπειρίες».

Τέλος, σε όλους τους μαθητές τόνισε ότι το γραφείο του Επισκόπου είναι πάντα ανοιχτό για αυτούς και ότι θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες επικοινωνίας αυτή τη χρονιά και μέσα από τα σχολεία, αλλά και μέσα από τα κατηχητικά σχολεία που θα λειτουργήσουν σε λίγες ημέρες σε όλες τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως.

Σε όλα τα Σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως αναγνώσθηκαν από τους Ιερείς τα μηνύματα του Σεβασμιωτάτου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο https://photos.app.goo.gl/WT3JbnUTE3GgPNLZ8

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad