Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ξηρομέρου εύχεται καλή δύναμη σε εκπαιδευτικούς - μαθητές - γονείς - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

08 Σεπτεμβρίου 2023

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ξηρομέρου εύχεται καλή δύναμη σε εκπαιδευτικούς - μαθητές - γονείς


Σε λίγες ημέρες ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά. Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Ξηρομέρου εύχεται καλή δύναμη σε εκπαιδευτικούς – μαθητές – γονείς.

Δυστυχώς, για άλλη μία χρονιά τα προβλήματα στην εκπαίδευση είναι πολλά και σοβαρά. Η χρονιά στα σχολεία του δήμου μας ξεκινά με ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, μιας και το Υπουργείο Παιδείας ακολουθεί την πάγια πλέον τακτική να μην καλύπτει τα κενά των εκπαιδευτικών από την αρχή της χρονιάς, με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες στα σχολεία μας.

Ταυτόχρονα, το πάγιο πλέον ζήτημα της κτιριακής υποδομής, παραμένει άλυτο σε πολλά σχολεία στα όρια του δήμου. Με την ελλιπή χρηματοδότηση από πλευράς Κεντρικής Διοίκησης και Υπουργείου, δεν μπορεί να καλυφτεί η ανάγκη για σχολεία ασφαλή και σύγχρονα, που να καλύπτουν τις μαθησιακές και ψυχοκοινωνικές ανάγκες των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Συνδημότη και συνδημότισσα,
Για μια παιδεία ποιοτική, που να αξίζει στα παιδιά μας, θα πρέπει να υπάρχει προτεραιότητα και γενναία χρηματοδότηση στους δήμους, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πολυσύνθετες ανάγκες των σχολείων. Η πάγια θέση και στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ξηρομέρου, είναι να μην σκύβουμε το κεφάλι και να αρκούμαστε στα ψίχουλα που δίνονται κάθε χρόνο για τα σχολεία. Να διεκδικούμε δυναμικά και αταλάντευτα χρηματοδότηση στη βάση της λαϊκής ξηρομερίτικης οικογένειας και των παιδιών της. Σε αυτή τη μάχη σε θέλουμε δίπλα, μέσα και από συλλόγους, εκπαιδευτικών, γονέων, να υψώσουμε ανάστημα για την ουσιαστική, ποιοτική, δημόσια εκπαίδευση.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ξηρόμερου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad