Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρηματοδοτεί έργα βελτίωσης της άρδευσης στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

27 Σεπτεμβρίου 2023

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρηματοδοτεί έργα βελτίωσης της άρδευσης στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας


Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρηματοδοτεί έργα βελτίωσης της άρδευσης στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας


Δύο ακόμη έργα που βελτιώνουν την αρδευτική ικανότητα σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας εξασφάλισαν χρηματοδότηση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η διαδικασία δημοπράτησής τους.

Ειδικότερα, πρόκειται για το έργο «Λοιπές προμήθειες για την αποκατάσταση μικρών αρδευτικών στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας» ύψους 36.0000 ευρώ με το οποίο εξασφαλίζεται η πλήρης λειτουργία αντλητικών συγκροτημάτων και δικτύων στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και την «αναβάθμιση και θέση σε πλήρη λειτουργία αντλητικών συγκροτημάτων στο υφιστάμενο αντλιοστάσιο του δικτύου ύδρευσης ΤΟΕΒ Καινούργιου Αιτωλοακαρνανίας», ύψους 37.200 ευρώ.

Έτσι, οι κατά τόπους Οργανισμοί θα έχουν τη δυνατότητα:

- να λειτουργήσουν ξανά αντλιοστάσια χωρίς προβλήματα και να ανταποκριθούν στην ταυτόχρονη αυξημένη ζήτηση νερού σε περιόδους ποτίσματος των καλλιεργειών, αρχικώς αντικαθιστώντας ελαττωματικά μέρη του αντλιοστασίου που είναι υπεύθυνα για βλάβες και προβλήματα στη λειτουργία του,

-θα επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας με την εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού νέας τεχνολογίας καλύτερης ενεργειακής απόδοσης, ενώ

-με την εγκατάσταση ομαλών εκκινητών ενισχύεται η αξιοπιστία και η διάρκεια ζωής των κινητήρων καθώς λόγω του μειωμένου ρεύματος εκκίνησης εξασφαλίζεται λιγότερη ηλεκτρική καταπόνηση στον κινητήρα και του δικτύου.

Επίσης, σε ό,τι αφορά τον ΤΟΕΒ Καινούργιου, με την εγκατάσταση διατάξεων προστασίας των κινητήρων προλαμβάνονται και αποφεύγονται συνθήκες, που βλάπτουν τους κινητήρες των αντλητικών συγκροτημάτων, ενώ με την εγκατάσταση του συστήματος τηλεχειρισμού η διαχείριση του αντλιοστασίου θα διευκολυνθεί και θα βελτιωθεί καθώς θα υπάρχει η δυνατότητα εξ’ αποστάσεως αυτόματης και άμεσης ενημέρωσης σε περίπτωση βλάβης και συγκεκριμένα για το είδος της βλάβης, ώστε να είναι αμεσότερη και αποτελεσματικότερη η επίλυση του προβλήματος. Επίσης δίνεται η δυνατότητα εξ’ αποστάσεως χειρισμού του αντλιοστασίου, ενεργοποίησης και απενεργοποίησής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad