Επίδομα θέρμανσης και για ρεύμα: Τα ποσά, τα κριτήρια και οι δικαιούχοι - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

27 Οκτωβρίου 2023

Επίδομα θέρμανσης και για ρεύμα: Τα ποσά, τα κριτήρια και οι δικαιούχοι


Επίδομα θέρμανσης θα λάβουν φέτος και τα νοικοκυριά που θα ζεσταίνουν το σπίτι τους με ηλεκτρική ενέργεια.

Η διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης και σε ηλεκτρική ενέργεια κρίθηκε αναγκαία για τον φετινό χειμώνα (2023/2024), καθώς στο τέλος του έτους καταργούνται οι οριζόντιες επιδοτήσεις στα τιμολόγια ρεύματος.

Όπως προανήγγειλε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης το σχέδιο με τα μέτρα στήριξης στον ενεργειακό τομέα, τα οποία θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα νέο επίδομα θέρμανσης που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίδομα για το ρεύμα θα δοθεί με βάση τα ίδια εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που ισχύουν για το επίδομα θέρμανσης που χορηγείται για όσους θερμαίνονται με πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα και πέλετ.

Κριτήρια

Έτσι δικαιούχοι του επιδόματος θα είναι οι άγαμοι με εισόδημα έως 16.000 ευρώ και οι έγγαμοι έως 24.000 ευρώ, το οποίο θα αυξάνεται με 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο, για τις οικογένειες με παιδιά. Επίσης, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τα 300.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Όπως το επίδομα για πετρέλαιο θέρμανσης έτσι και το επίδομα για το ρεύμα αναμένεται να ξεκινάει από 100 ευρώ και να φτάνει τα 800 ευρώ ενώ εξετάζεται για τις περιοχές με πολύ κρύο το επίδομα να αυξάνεται έως 1.000 ευρώ.

Τα νοικοκυριά κατά την υποβολή της αίτησης στην πλατφόρμα θα πρέπει να δηλώσουν ότι χρησιμοποιούν το ηλεκτρικό ρεύμα για ζεστάνουν το σπίτι τους. Έτσι αποκλείονται αυτομάτως από την καταβολή επιδόματος για πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα και πέλετ.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, ενώ αναμένεται να διευκρινιστεί εάν οι δικαιούχοι θα υποβάλουν την αίτηση τους στην πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ μέσω της οποίας χορηγείται το επίδομα θέρμανσης.

Η στήριξη θα αφορά ηλεκτρική ενέργεια που θα καταναλωθεί από τον Δεκέμβριο του 2023 έως τον Απρίλιο του 2024 και επομένως λογαριασμούς που περιλαμβάνουν κατανάλωση της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου.

Για τη χορήγηση του επιδόματος είναι πιθανόν να χρειαστεί ο δικαιούχος να υποβάλει στην πλατφόρμα τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίδομα θα καλύπτεται πλήρως από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης. Επομένως, η στήριξη των ενεργειακά ευάλωτων πολιτών δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad