Συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης μαθητών για τα βιοαπόβλητα στο Δήμο Αμφιλοχίας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad


10 Νοεμβρίου 2023

Συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης μαθητών για τα βιοαπόβλητα στο Δήμο Αμφιλοχίας


Συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης μαθητών για τα βιοαπόβλητα στο Δήμο Αμφιλοχίας

Μια νέα ενημερωτική εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα βιοαπόβλητα σε μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του Γυμνασίου Αμφιλοχίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου 2023, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αμφιλοχίας.

Χρησιμοποιώντας παιχνίδια και αλληλεπιδραστικές μεθόδους, καθώς και ψηφιακό και έντυπο υλικό, ο εκπρόσωπος της εταιρείας που έχει αναλάβει τις σχετικές δράσεις ενημέρωσης στόχευσε στην ευαισθητοποίηση των μαθητών για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, μέσω της συλλογής των βιοαποβλήτων και της μετατροπής τους σε κομπόστ, αλλά και για τη σημασία της ανακύκλωσης γενικότερα. Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας, ακολούθησε διάλογος και συζήτηση με τα παιδιά, για επίλυση των αποριών τους.

Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά δράση ενημέρωσης, καθώς η προηγούμενη απευθύνονταν σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγραμματισμού του Δήμου Αμφιλοχίας για δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης βιοαποβλήτων, το οποίο περιλαμβάνει την προμήθεια των ειδικών καφέ κάδων και την εκπόνηση δημοτικού προγράμματος κομποστοποίησης με την προμήθεια οικιακών κάδων, πράξεις που έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad