Σύλλογος Γυναικών Αστακού: Εκδρομή σε Λουτρά Πόζαρ - Έδεσσα - Βέροια - Νάουσα - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

02 Νοεμβρίου 2023

Σύλλογος Γυναικών Αστακού: Εκδρομή σε Λουτρά Πόζαρ - Έδεσσα - Βέροια - Νάουσα


ΕΚΔΡΟΜΗ

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού - Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Αστακού, σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο PANAGIOTOU TRAVEL διοργανώνει εκδρομή.

2-3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – ΕΔΕΣΣΑ – ΒΕΡΟΙΑ - ΝΑΟΥΣΑ

1η Μέρα: Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 06:30. Σύντομη στάση για καφέ –πρωινό στο ύψος των Γρεβενών και αφήνοντας την Εγνατία οδό στο ύψος της Κοζάνης συνεχίζουμε για Πτολεμαΐδα, Αμύνταιο, Λίμνη Βεγορίτιδα - διαδρομή με τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Περνάμε από το κεφαλοχώρι Άρνισσα χτισμένο αμφιθεατρικά βόρεια της λίμνης στους πρόποδες του Όρους Καϊμακτσαλάν, το χωριό Άγρα, διασχίζουμε περιφερειακά την πόλη της Έδεσσας, αφήνουμε στην είσοδό της, την Αριδαία και καταλήγουμε στον οικισμό Λουτράκι στην περιοχή των Λουτρών Πόζαρ. Πρόκειται για μια Λουτρόπολη χτισμένη μέσα σε ένα καταπράσινο δάσος αξεπέραστης ομορφιάς. Την διασχίζει ο θερμοπόταμος, που πηγάζει από τον βορά (Καϊμακτσαλάν) με κρυστάλλινο γάργαρο νερό που αναβλύζει σε θερμοκρασία 37°C, με αξιόλογη χημική σύσταση από μεταλλικές πηγές. Το θερμό νερό έχει ιαματική δράση και είναι πόσιμο. Επισκέπτες το χρησιμοποιούν για λουτροθεραπεία, τόνωση και χαλάρωση και μας δίνεται η δυνατότητα χρήσης αυτού σε κλειστό ή ανοιχτό χώρο.

Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αφού κάνουμε μια παράκαμψη στην πόλη της Έδεσσας όπου χρόνος για επίσκεψη στους μαγευτικούς καταρράκτες, βόλτα στην παραδοσιακή συνοικία της πόλης Βαρόσι, - που το 1983 ανακηρύχθηκε ως παραδοσιακός οικισμός - δυνατότητα για πρόχειρο μεσημεριανό φαγητό και καταλήγουμε στην πόλη που θα διανυκτερεύσουμε τη Βέροια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για νυχτερινή διασκέδαση στο κέντρο της πόλης όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση.

2η Μέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση τις αποσκευές μας στο λεωφορείο και δυνατότητα για βόλτα στις παραδοσιακές συνοικίες της Βέροιας, όπως η εβραϊκή Μπαρμπούτα - όπου σώζετε και η συναγωγή τους - με τα παραδοσιακά σπίτια των Εβραίων εμπόρων, η Κυριώτισσα με τις πολυάριθμες Βυζαντινές εκκλησίες και ναούς, στην πλατεία ελιά όπου το μπαλκόνι της πόλης - με τον ημαθιώτικο κάμπο στα πόδια της - ή στο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης. Συνεχίζουμε με προορισμό την ιστορική πόλη της Νάουσας όπου θα επισκεφθούμε το Άλσος Αγ. Νικολάου, πηγές του ιστορικού ποταμού της Αραπίτσας και ευκαιρία να περιηγηθούμε στην καταπράσινη και κατάφυτη περιοχή του με μεγάλα πλατάνια και πλούσια νερά. Θα περάσουμε από το χώρο θυσίας των γυναικών της πόλης όπου στις 22 Απριλίου του 1822 προτιμούν να πέσουν μαζί με τα παιδιά τους στο ποτάμι της Αραπίτσας, παρά να πέσουν στα χέρια των Τούρκων καταλήγουμε στο κέντρο της πόλης με ελεύθερο χρόνο στο πάρκο και φαγητό στα γύρω fast food και εστιατόρια.

Απογευματινή αναχώρηση για επιστροφή με ενδιάμεση στάση στο ύψος των Ιωαννίνων και άφιξη περίπου 22:00.

*ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: 85,00 ευρώ.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΧΡΙ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 40,00 €.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ:
ΓΙΑΝΝΑ ΡΕΠΑΝΗ ΖΟΥΛΑ : 6944 613595
ΠΗΓΗ ΓΡΥΛΛΙΑ: 6945 774595

Στην τιμή περιλαμβάνεται:

- ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥΛΜΑΝ
- ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 3* ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
- ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad