Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Λάμπρου Δημητρογιάννη στα έργα βελτίωσης του ΧΥΤΑ Παλαίρου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

03 Νοεμβρίου 2023

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Λάμπρου Δημητρογιάννη στα έργα βελτίωσης του ΧΥΤΑ Παλαίρου


Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Λάμπρου Δημητρογιάννη στα έργα βελτίωσης του ΧΥΤΑ Παλαίρου

Τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Παλαίρου επισκέφθηκε προ ημερών ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Λάμπρος Δημητρογιάννης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων βελτίωσης, που πρόσφατα αδειοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια.

Συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Διαχείρισης και νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας Θανάση Κασόλα, πραγματοποίησε αυτοψία στα έργα βελτίωσης που πραγματοποιούνται στον χώρο και παράλληλα ενημερώθηκε από τους αναδόχους για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δημητρογιάννης διαπίστωσε σημαντικές ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί όπως την ολοκλήρωση της κατασκευής δύο νέων γεωτρήσεων παρακολούθησης υπόγειων υδάτων, την προμήθεια υλικών συστήματος συλλογής και μεταφοράς βιοαερίου, όπως επίσης την εκπόνηση της ειδικής υδρογεωλογικής μελέτης. Ακόμη, είχε πλήρη ενημέρωση από εξειδικευμένους μηχανικούς για τα στάδια κατασκευής των κυττάρων εναπόθεσης που προετοιμάζονται στην παρούσα περίοδο, καθώς και για τη συνολική λειτουργία και προγραμματισμό του συγκεκριμένου ΧΥΤΑ.

«Για πάνω από 4 χρόνια, κάνουμε τεράστια βήματα στην Αιτωλοακαρνανία για την προστασία του περιβάλλοντος και την προάσπιση της δημόσια υγείας. Με τη στενή συνεργασία των συνδέσμων διαχείρισης και των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης επιλύσαμε σύνθετα και μακροχρόνια προβλήματα, με γνώμονα πάντοτε την διαφύλαξη της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής μας. Ύστερα από την έγκριση λειτουργίας του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου, προχωρήσαμε και στην έγκριση έργων βελτίωσης του ΧΥΤΑ Παλαίρου, έργων που προχωρούν τάχιστα, και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για αυτό. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας Θανάση Κασόλα για όλη αυτή την προσοδοφόρα συνεργασία που έχουμε όλο αυτό το διάστημα, και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα», ανέφερε ο κ. Δημητρογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad