Η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

28 Ιανουαρίου 2024

Η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια


Η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των φοιτητών που υπερασπίζονται το Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και προσπαθούν να αποτρέψουν την κατάθεση του νομοσχεδίου που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση περί ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα συνθλίψει τα όποια εργασιακά δικαιώματα των αποφοίτων πανεπιστημίου έχουν απομείνει και θα απαξιώσει τα περιφερειακά πανεπιστήμια, αντί να ενισχύσει το ρόλο τους στην περιφερειακή ανάπτυξη. Μέσω της διεκδίκησης κρατικής χρηματοδότησης από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, η χρηματοδότηση των Δημοσίων Πανεπιστήμιων θα συρρικνωθεί περαιτέρω οδηγώντας τα στη θέσπιση διδάκτρων και στις προπτυχιακές σπουδές, καθιστώντας την πανεπιστημιακή εκπαίδευση προνόμιο για λίγους.

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης σε αυτήν την κατεύθυνση προσπαθούν να παρακάμψουν τη σαφή διατύπωση του Συντάγματος περί αποκλειστικότητας του δημόσιου χαρακτήρα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και της υποχρέωσης της πολιτείας για τη χρηματοδότησή της. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση προχωρά σε μία πράξη περιφρόνησης του Συντάγματος και περαιτέρω υποβάθμισης της ήδη καχεκτικής δημοκρατίας στη χώρα.

Στεκόμαστε απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει και να καταστείλει τον αγώνα φοιτητών και ακαδημαϊκής κοινότητας, επιστρατεύοντας ακόμα και έναρξη εισαγγελικής έρευνας και απειλές για την χρηματοδότησης των πανεπιστημίων, αν οι διοικήσεις δεν κάμψουν τις οποίες αντιδράσεις.

Συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα των φοιτητών, πλαισιώνουμε και ενισχύουμε με κάθε τρόπο τις κινητοποιήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad