Συνάντηση των εταίρων του έργου Down to Earth όπου συμμετέχει και ο Δήμος Ξηρομέρου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

12 Φεβρουαρίου 2024

Συνάντηση των εταίρων του έργου Down to Earth όπου συμμετέχει και ο Δήμος Ξηρομέρου


Σας προσκαλούμε στις 14 Φεβρουαρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 04:30 μ.μ., στη αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα γίνει συνάντηση των εταίρων του έργου Down to Earth και θα συμμετάσχει ο Δήμος Ξηρομέρου.

Ο κύριος στόχος του έργου Down-to-Earth είναι να οδηγήσει τις συμμετέχουσες Περιφέρειες σε καλύτερη χρήση των διαθέσιμων εργαλείων και πόρων, συμπεριλαμβανομένων των κονδυλίων της Πολιτικής Συνοχής, σε σχέση με την πρόκληση της μείωσης του πληθυσμού και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής ανθεκτικότητας των αγροτικών περιοχών.

Πιο συγκεκριμένα το έργο Down-to-Earth θα συμβάλλει στον εντοπισμό και την προώθηση λύσεων που θα είναι επωφελείς για όλους, στους τομείς της διαχείρισης, της διατήρησης και της ενίσχυσης του φυσικού κεφαλαίου, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος και ο αντίκτυπος των περιβαλλοντικών καταστροφών και να ενισχυθούν οι οικονομικές και κοινωνικές δυνατότητες για την διατήρηση και προσέλκυση κατοίκων στις αγροτικές περιοχές.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, μέσω των Τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών και Αειφορικής Γεωργίας, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Έργο: «Αντιμετώπιση των προκλήσεων μείωσης του πληθυσμού για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής ανθεκτικότητας στις αγροτικές περιοχές - Down-to-Earth» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «INTERREG EUROPE».

Στο Εταιρικό Σχήμα του Έργου συμμετέχουν οι εξής φορείς: Υπηρεσία Αγροτικής Ανάπτυξης της Γαλικίας, ως επικεφαλής εταίρος (Ισπανία) Ίδρυμα Juana de Vega (Ισπανία), Δήμος του Campobasso (Ιταλία), Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ρουμανία), Περιφερειακός σύνδεσμος Neckar-Alb (Γερμανία), Πανεπιστήμιο Πατρών Ινστιτούτο ISOCARP (Ολλανδία), ως Σύμβουλος Ένωση URBAN 2020 (Ρουμανία), Κέντρο υποστήριξης επιχειρήσεων Kranj (Σλοβενία).

Ως συνδεδεμένοι εταίροι πολιτικής συμμετέχουν: η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Υδάτων και Δασών της Ρουμανίας.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του συνεδρίου.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad