Πρόεδρος Κοινότητας Αστακού Αρετή Γριτσίπη - 8 Μαρτίου: Η παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

08 Μαρτίου 2024

Πρόεδρος Κοινότητας Αστακού Αρετή Γριτσίπη - 8 Μαρτίου: Η παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας


Πρόεδρος Κοινότητας Αστακού Αρετή Γριτσίπη - 8 Μαρτίου: Η παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας.

Η καθιερωμένη πλέον παγκοσμίως ως Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας, αντλεί τις ρίζες στους αγώνες των γυναικών για ίσα δικαιώματα. Αφετηρία της υπήρξε η περίφημη διαδήλωση των εργατριών στις κλωστοϋφαντουργίες της Νέας Υόρκης που έλαβε χώρα στις 8 Μαρτίου του 1857.

Η σημερινή μέρα είναι φόρος τιμής στις γυναίκες, που σε διάφορα σημεία της γης στερούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και παλεύουν για αυτά.

Άξιες μνείας δύο επιφανείς Αστακιώτισσες γυναίκες. Η Αστακιώτισα γιατρός Πιπίτσα Πεταλά, που υπήρξε η πρώτη Ελληνίδα χειρούργος και η επιφανής Αστακιώτισσα ποιήτρια Όλγα Παπαστάμου, για να θυμούντε οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.

Έχουμε όμως και πρότυπο την Γυναίκα Ξηρομερίτισα η οποία εργάστηκε στις δύσκολες συνθήκες της υπαίθρου του Ξηρομέρου, ανέθρεψε παιδιά και εγγόνια και εμφύσησε αξίες και ήθη μοναδικά! Χρόνια πολλά σε όλες της γυναίκες του κόσμου!!!

Με εκτίμηση

Αρετή Γριτσίπη
Πρόεδρος Κοινότητας Αστακού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad