Γιάννης Τριανταφυλλάκης: Πραγματοποιήθηκε μία πολύ σημαντική εκδήλωση για το αναπτυξιακό μέλλον του Δήμου Ξηρομέρου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

25 Μαρτίου 2024

Γιάννης Τριανταφυλλάκης: Πραγματοποιήθηκε μία πολύ σημαντική εκδήλωση για το αναπτυξιακό μέλλον του Δήμου Ξηρομέρου


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου στον Αστακό, μία πολύ σημαντική εκδήλωση για το αναπτυξιακό μέλλον του Δήμου Ξηρομέρου.

Μιλάμε για την ανοιχτή διαβούλευση/τεχνική συνάντηση, για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμων Ι.Π. Μεσολογγίου και Ξηρομέρου.

Ήδη οι δύο Δήμοι βρίσκονται σε διαδικασίες για την εκπόνηση της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης - Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης ΟΧΕ/ΒΑΑ Δήμων Ι.Π Μεσολογγίου και Ξηρομέρου.

Η στρατηγική καλείται να αποτυπώσει τα ειδικά χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της περιοχής των δύο (2) Δήμων, να εντοπίσει το τοπικό αναπτυξιακό δυναμικό και να αποτελέσει εργαλείο για την εφαρμογή αναπτυξιακών δράσεων σε συγκεκριμένες χωρικές ενότητες.

Τον Φεβρουάριο του 2023 είχαμε την επίσημη ένταξη του Δήμου Ξηρομέρου για πρώτη φορά στις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ & ΟΧΕ - ΒΑΑ), κατά τη νέα Προγραμματική Περίοδο.

Θα πρέπει λοιπόν μέσω της ΟΧΕ/ΒΑΑ να διεκδικηθούν και να εξασφαλιστούν χρηματοδοτήσεις από την νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, για υποδομές που λείπουν από τον τόπο.

Είναι ένα εργαλείο, που με πολύ δουλειά, μπορεί να φέρει αρκετά χρήματα για δημιουργία αναπτυξιακών υποδομών στον Δήμο.


Πηγή: Γιάννης Τριανταφυλλάκης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad