Η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού της Κυριακής Β’ Νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

27 Μαρτίου 2024

Η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού της Κυριακής Β’ Νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας


Δεύτερος Κατανυκτικός Εσπερινός

Η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού της Κυριακής Β’ Νηστειών (Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά), 31 Μαρτίου 2024 θα τελεσθεί ως εξής:

Στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, ώρα 18:30’, με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου και θέμα: «Η μετάνοια κατά τον Άγιο Γρηγόριο το Παλαμά».

Στο Αγρίνιο, στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου, ώρα 18:30’, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, ο οποίος θα συνεχίσει την ανάπτυξη του θέματος: «Προσευχή: δωρεά του Θεού και προνόμιο του ανθρώπου».

Στην Αμφιλοχία, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, ώρα 18:00’, με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Θεολόγο Ντούβαλη, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και θέμα: «Καί μή κατακρίνειν τον ἀδελφόν μου».

Στον Αστακό, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, ώρα 18:00’, με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Λαυρέντιο Καρανάσιο, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και θέμα: «Φως στο εσωτερικό σκότος».

Στην Βόνιτσα, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, ώρα 18:00’, με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Πατσιαλό, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Νεαπόλεως Αγρινίου και θέμα: «Κύριε, φώτισόν μου τό σκότος».

Στο Θέρμο, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ώρα 17:00’, με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Μακάριο Αντωνόπουλο, Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Αγρινίου και θέμα: «Η θεολογική προσφορά του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στην Εκκλησία μας».

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad