1η εκπαιδευτική - ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Δράσεις διαχείρισης βιοαποβλήτων Δήμου Ξηρομέρου» - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

19 Απριλίου 2024

1η εκπαιδευτική - ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Δράσεις διαχείρισης βιοαποβλήτων Δήμου Ξηρομέρου»


1η Εκπαιδευτική/ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ».

Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, σας προσκαλεί την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 και ώρα 11:10 μ.μ., στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αστακού, για την συμμετοχή σας στην 1η Εκπαιδευτική/Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ».

Η εκπαιδευτική/ενημερωτική εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο ενεργειών προβολής που εντάσσονται στο πρόγραμμα Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) και οικιακής κομποστοποίησης που θα αναπτυχθεί μέσα από την υλοποίηση της πράξης «Δράσεις διαχείρισης βιοαποβλήτων Δήμου Ξηρομέρου». Ο Δήμος Ξηρομέρου, με σύνθημα «Φροντίζω τη γη, ανακυκλώνω στην πηγή» υλοποιεί το Πρόγραμμα εκπαιδεύοντας και ενημερώνοντας τους πολίτες σχετικά με τη διαχείριση των βιοαποβλήτων και την περαιτέρω προβολή αυτής της πρακτικής.

Οι εκπαιδευτικές - ενημερωτικές εκδηλώσεις στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, των παρόχων υπηρεσιών στον κλάδο εστίασης, στον τουρισμό και σε χώρους πωλήσεων λιανικής, σχετικά με τις πρακτικές διαχείρισης των βιοαποβλήτων, τα οφέλη και το ανταποδοτικό αποτέλεσμα, τα στάδια εφαρμογής και την αλληλεπίδραση των πολιτών με το δίκτυο χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων ανά περιοχή.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω δράσεων, θα παρουσιασθούν οι κατηγορίες των βιοαποβλήτων, οι διαδικασίες Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ), τα απόβλητα που τοποθετούνται στους κάδους, καθώς και αυτά που πρέπει να αποφεύγονται, η ανάλυση του κύκλου ζωής των βιοαποβλήτων, η διαδικασία της κομποστοποίησης, τα οφέλη της πρακτικής αυτής, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν σε σχολεία και εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά, με στόχο την ένταξη της νέας γενιάς σε βιώσιμες πρακτικές διαχείρισης αποβλήτων.

Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου (https://www.dimosxiromerou.gr/), στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook: Διαχείριση Βιοαποβλήτων Δήμου Ξηρομέρου), καθώς και στο e-mail που έχει δημιουργηθεί για την υποστήριξη και ενημέρωση των πολιτών και ενδιαφερομένων σχετικά με την παραπάνω δράση (biowaste.d.xiromerou@gmail.com).

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 23 ΑΠΡ 2024.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad