Έναρξη των Εορτών Εξόδου 2024 - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

14 Απριλίου 2024

Έναρξη των Εορτών Εξόδου 2024


Έναρξη των Εορτών Εξόδου 2024

Με την έκθεση «ΤΟ ΣΒΗΣΤΟ ΜΑΝΟΥΑΛΙ – Εικόνες για έναν Κόσμο που Περιμένει» που διοργανώνει ο Κοινωφελής Πολιτιστικός Οργανισμός «Διέξοδος» ξεκίνησαν οι ΕΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ 2024 στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 13 Απριλίου 2024 στους χώρους του Ιστορικού Μουσείου της «Διεξόδου» και ταυτόχρονα ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Σπυρίδων Διαμαντόπουλος κήρυξε την έναρξη των δεκαπενθήμερων καλλιτεχνικών και πνευματικών εκδηλώσεων για την 198η επέτειο της Φρουράς της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων, παρουσία του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού και των Τοπικών Στρατιωτικών, Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός εξερχόμενος του Μουσείου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Με αυτή την σεμνή, αλλά τόσο περιεκτική σε μηνύματα εκδήλωση άνοιξε η αυλαία των φετινών λαμπρών εκδηλώσεων για την επέτειο της ηρωικής Εξόδου του Μεσολογγίου. Βρεθήκαμε όλοι μαζί σε αυτόν τον ιστορικό χώρο, που χάρη στον εκλεκτό Μεσολογγίτη κ. Νικόλαο Κορδόση έχει μετατραπεί σε μία εστία πολιτισμού και ιστορικής μνήμης. Απόψε ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κήρυξε την έναρξη των Εορτών Εξόδου και όλοι μαζί ξεναγηθήκαμε στην ειδική αυτή έκθεση που θα φιλοξενηθεί σε αυτόν το χώρο και έχει τίτλο «Το Σβηστό Μανουάλι». Νομίζω ότι χρέος όλων μας είναι να λειτουργήσουμε ενωτικά και δυναμικά, έτσι ώστε οι φετινές εκδηλώσεις να είναι αντάξιες της θυσίας των προγόνων μας, αλλά και να ανάψουμε αυτό το μανουάλι με την φλόγα της ελευθερίας, της θυσίας και της αγάπης, που πάντοτε ξεκινούσε από το Μεσολόγγι για να καταυγάσει όχι μονάχα την Ελλάδα, αλλά ολόκληρο τον κόσμο».


Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://photos.app.goo.gl/X7NWUniEs1J6DvQr9

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad