Νίκος Νταής: Κέντρο Υγείας Μύτικα - Υπ' όψη του Υπουργού Υγείας κύριου Άδωνι Γεωργιάδη - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

28 Απριλίου 2024

Νίκος Νταής: Κέντρο Υγείας Μύτικα - Υπ' όψη του Υπουργού Υγείας κύριου Άδωνι Γεωργιάδη


ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΤΙΚΑ

Υπ' όψη του ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
κύριου ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Του Νίκου Θωμά Νταή.
σ. Συμβολαιογράφου.
Δράττομαι της ευκαιρίας με την Υπουργοποίηση στο Υπουργείο Υγείας του κ. ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ο οποίος έχει επισκεφθεί τον Μύτικα και έχει φιλοξενηθεί στον Μύτικα, να θέσω υπόψη του τα προβλήματα και τη σοβαρές ελλείψεις του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΤΙΚΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ.

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ.
Είχα την τιμή να σας γνωρίσω προσωπικά, όταν σας φιλοξένησε στον Μύτικα η Μυτικιώτισσα κυρία Βάσω Τσαμπιέρη, με τον γιατρό σύζυγό της κύριο Ανδρέα Παπαμιχαήλ.

Με την κυρία Τσαμπιέρη Παπαμιχαήλ ήσασταν συνυποψήφιοι βουλευτές στο κόμμα ΛΑ.Ο.Σ του κύριου Καρατζαφέρη. Εσείς είχατε εκλεγεί βουλευτής, η κυρία Τσαμπιέρη όχι. Εξελέγη όμως επειδή διακρίνονταν για τη δραστηριότητά της και τη μόρφωση της σαν καθηγήτρια, Πρόεδρος των Γυναικών του κόμματος!

Λαμβάνω λοιπόν το θάρρος και από το γεγονός ότι με τα εκάστοτε προβλήματα του Κ.Υ. Μύτικα ασχολούμαι 50 και πλέον χρόνια και βοήθησα με τα συνεχή δημοσιεύματά μου και τις προσωπικές μου γνωριμίες και φιλίες, να επιλυθούν σοβαρά προβλήματα του, τα οποία συνοπτικά σας αναφέρω παρακάτω.

Με εισήγηση μου ο γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας φίλος μου, αείμνηστος Νικόλαος Χιόνης, δώρισε δύο φορές ασθενοφόρα αυτοκίνητα. Με τον συμπατριώτη μου και οικογενειακό φίλο Αλέκο Παπαδόπουλο, ενήργησα να αναβαθμιστεί από Περιφερειακό Ιατρείο σε Κέντρο Υγείας, με προβλεπόμενες 24 νομοθετημένες θέσεις κ.λπ.

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ..
Το Κ.Υ. Μύτικα το είχαν ιδρύσει οι φίλοι μας οι Σουηδοί όταν είχαν γίνει σεισμοί στα Εφτάνησα το έτος 1953. Στην παραλία του Μύτικα, απέναντι από τα νησιά μας Κάλαμο και Καστό, κατασκεύασαν ένα προκατασκεύασμα το οποίο έσωσε ζωές, στο οποίο νοσηλεύονταν περίπου 10 ασθενείς και γίνονταν και τοκετοί! Ο χρόνος όμως μαραίνει τα πάντα! Άρχισε να σαπίζει.

Ο Αιτωλοακαρνάνας γνωστός μας στον Μύτικα και αγαπητός κύριος Μάριος Σαλμάς, επί των ημερών του σαν Υφυπουργός Υγείας, πρόλαβε την ολοκληρωτική του καταστροφή και ανεγέρθηκε το περικάλεστο σημερινό κτίριο, που στεγάζεται το Κ.Υ. Μύτικα, αληθινό κόσμημα που λαμπρύνει και διαφημίζει όχι μόνο τον Μύτικα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή! Αληθινό Νοσοκομείο, που το θαυμάζουν όχι μόνο οι ντόπιοι αλλά και οι ξένοι επισκέπτες τουρίστες του Μύτικα και τον νησιών μας Καλάμου και Καστού.

Όμως κύριε Υπουργέ!
Πώς θα προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, όταν τούτο είναι παροπλισμένο; Όταν παρόλο που προβλέπονται στο ΦΕΚ, όταν αναβαθμίστηκε σε Κέντρο Υγείας, 24 νομοθετημένες θέσεις, με ειδικότητες ιατρών, νοσηλευτών, βοηθητικό προσωπικό, θέσεις οδηγών ασθενοφόρου; Το Κ.Υ. Μύτικα δεν επανδρώνεται και υστερεί. Έχουμε ασθενοφόρο αυτοκίνητο (δωρεά από ιδιώτη) όχι από την Πολιτεία! Δεν έχουμε όμως οδηγό ασθενοφόρου! Λυπηθείτε τον κόσμο της απομονωμένης αυτής περιοχής, που με νύχια και με δόντια, παρά τις δοκιμασίες που πέρασε και περνάει, ΦΥΛΑΤΤΕΙ ΘΕΡΟΜΟΠΥΛΕΣ!

ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ.
Για τον βιοϊατρικό εξοπλισμό του Κ.Υ. Μύτικα, γιατί η περιοχή αυτή έχει γίνει διεθνής τουριστικός τόπος και το πρώτο ερώτημα που μας κάνουν είναι αν υπάρχει μονάδα ιατρική να προστρέξουν αν αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας!

Πέρυσι ο τόπος μας πλημμύρισε από τουρίστες. Θαύμαζαν τον νέο κτίριο, αλλά εσερχόμενοι εντός διαπίστωσαν ότι «Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ».

Διάφορες ειδικότητες ιατρών δεν υπάρχουν, ακτινολογικό μηχάνημα και μικροβιολογικό δεν υπάρχουν, ούτε υπέρηχος και άλλα ιατρικά εργαλεία και μηχανήματα, απαραίτητα για καθημερινές ιατρικές εξετάσεις.
Οδηγός ασθενοφόρου επίσης δεν υπάρχει!

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ.
Το Κ.Υ. Μύτικα δεν προστατεύει μόνο την υγεία των μόνιμων κατοίκων, αλλά και των ξένων τουριστών. Αποτελεί και εγγύηση για την προσέλευση τουριστών που ενισχύουν την τοπική οικονομία και κρατούν ζωντανά τα επαγγέλματα της περιοχής μας, αλλά και την διατήρηση του πληθυσμού της, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Είναι αμαρτία οι γέροντες και ανήμποροι ασθενείς, με ειδικές ανάγκες να βασανίζονται για να μεταβούν από τα απομακρυσμένα χωριά και νησιά, στο Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Πρέβεζα, Λευκάδα κ.λπ για ακτινολογικές, μικροβιολογικές και λοιπές εξετάσεις! Μας λυπήθηκαν οι Σουηδοί! Δεν συγκινείται η Ελληνική Πολιτεία;

Δικαιολογία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!
Ο κόσμος της περιοχής μας ελπίζει στον Υπουργό κύριο Άδωνι Γεωργιάδη... ΘΑ ΣΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΙ!!!

Με τιμή

Νικόλαος Θωμά Νταής
σ. Συμβολαιογράφος
Επίτιμο Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ιταλικού Τύπου
FEDERAZIONE NAZIONALE STAMPA ITALIANA (FNSI)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad