Ξηρόμερο/Dryland: Το όνομα του Ξηρομέρου ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέσα από την 60η Biennale - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

20 Απριλίου 2024

Ξηρόμερο/Dryland: Το όνομα του Ξηρομέρου ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέσα από την 60η Biennale


Ξηρόμερο/Dryland: Το όνομα του Ξηρομέρου ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέσα από την 60η Biennale.

Ξηρομέρο/Dryland: Εικόνες και ήχοι βγαλμένοι από την καρδιά της Ηπειρωτικής Ελλάδας και της Θεσσαλίας, από την καρδιά της αυθεντικής ελληνικής επαρχίας. Το ελληνικό περίπτερο άνοιξε τις πύλες του στο κοινό της 60ης Biennale της Βενετίας!

Με μεγάλη υπερηφάνεια και συγκίνηση υποδεχόμαστε κοινό και κριτικούς στον πυρήνα της ελληνικής περιφέρειας, ταξιδεύοντάς τους στα άδυτα της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Οι παραδόσεις μας, τόπος μας, οι ανθρώπινες ιστορίες χαράς και πόνου, το τραγούδι μας, τα καθημερινά εργαλεία μόχθου και επιβίωσης, η πάλη και η συνύπαρξη του ανθρώπου με τη γη, είναι τα πιο εμβληματικά στοιχεία αυτής της παρουσίασης που στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα Ελλάδας στα μήκη και τα πλάτη της γης, και μεταφέρει στο κοινό την εμπειρία της συνένωσης των ανθρώπων μέσα από το ελληνικό πανηγύρι. Με επίκεντρο το Ξηρόμερο!

Στο συλλογικό έργο των ταλαντούχων Θανάση Δεληγιάννη, Γιάννη Μιχαλόπουλου και τους συνδημιουργούς τους, Έλια Καλογιάννη, Γιώργο Κυβερνήτη, Κώστα Χαϊκάλη, Φώτη Σαγώνα, σε επιμέλεια του Πάνου Γιαννικόπουλου, δίνουμε θερμά συγχαρητήρια!

Αυτό το έργο αναδεικνύει το Ξηρόμερο, και το τοποθετεί σε θέση που του αρμόζει: εξέχουσα, βιωματική και παγκόσμια. Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο και τους ευχαριστούμε!

Ειδικές ευχαριστίες οφείλουμε στο Υπουργείο Πολιτισμού και τον Υφυπουργό Χρήστο Δήμα, αλλά και στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης για την αρωγή τους και την άψογη επιμέλεια και τον συντονισμό της ελληνικής συμμετοχής, και βεβαίως, στον Επίτιμο Πρόξενο της Ελλάδας στη Βενετία κ. Bruno Bernardi για την ευγενική του φιλοξενία.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad