Εκδήλωση με θέμα: «Οι περιφέρειες της Ευρώπης και η ΕΕ: Μια συμβιωτική Σχέση» στον Αστακό - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

16 Μαΐου 2024

Εκδήλωση με θέμα: «Οι περιφέρειες της Ευρώπης και η ΕΕ: Μια συμβιωτική Σχέση» στον Αστακό


Εκδήλωση με θέμα: «Οι περιφέρειες της Ευρώπης και η ΕΕ: Μια συμβιωτική Σχέση» στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ξηρομέρου και του Europe Direct – Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Αριάν Κοντέλη» του ΕΛΙΑΜΕΠ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Οι περιφέρειες της Ευρώπης και η ΕΕ: Μια συμβιωτική Σχέση», την Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων στο Δημαρχείου Αστακού, Αιτωλοακαρνανίας.

Στη εκδήλωση θα συζητηθεί η δυναμική και αμοιβαία επωφελής σχέση μεταξύ των περιφερειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ομιλητές θα συζητήσουν για τον τρόπο με τον οποίο οι περιφέρειες και οι τοπικές κοινότητες συνυπάρχουν κάτω από το κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο και το πως επηρεάζουν οι πολιτικές της ΕΕ τις περιφερειακές και τοπικές προτεραιότητες.

Βασικός στόχος είναι η ανάδειξη της συμβιωτικής σχέσης των πολλαπλών επιπέδων παραγωγής πολιτικής (τοπικό, περιφερειακό, εθνικό, ευρωπαϊκό) επισημαίνοντας εν κατακλείδι τη σημασία συμμετοχής των πολιτών σε όλες τις πολιτικές διεργασίες και εν προκειμένω τις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οΑντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, Αθανάσιος Μαυρομμάτης, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, Γιάννης Τριανταφυλλάκης και ο Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών/ Κύριος Ερευνητής, Επικεφαλής Προγράμματος Ευρωπαϊκοί Θεσμοί και Πολιτικές, ΕΛΙΑΜΕΠ, Σπύρος Μπλαβούκος. Την συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος, Ελίνα Μακρή.

Η προσέλευση του κοινού θα πραγματοποιηθεί στις 17:30.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad