Τιμητική εκδήλωση για το Μουσείο Άλατος στο Μεσολόγγι - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

28 Μαΐου 2024

Τιμητική εκδήλωση για το Μουσείο Άλατος στο Μεσολόγγι


Σε ειδική τιμητική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 και ώρα 20:30 στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης θα βραβεύσει το μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Άλατος που βρίσκεται στην Τουρλίδα Μεσολογγίου.

Στην εκδήλωση, την οποία θα τιμήσει ως κεντρικός ομιλητής με την παρουσία του ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, θα παρουσιαστεί αναλυτικά το έργο του Μουσείου, το οποίο αν και μετρά μόλις 3 χρόνια λειτουργίας, βραβεύτηκε πριν λίγες μέρες σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας ως το Μουσείο της Χρονιάς. Η επιλογή του Μεσολογγίτικου Μουσείου πραγματοποιήθηκε από ειδική διεθνή επιτροπή αξιολογητών που εκπροσωπούν το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Μουσείων που τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η διεθνής αυτή διάκριση του Μουσείου άλατος καθίσταται ακόμα σημαντικότερη δεδομένου ότι συμμετείχαν στην ίδια διαδικασία 50 μουσεία από 29 ευρωπαϊκές χώρες.

Το μουσείο άλατος αποτελεί ένα πόλο έλξης για του επισκέπτες της πρωτεύουσας της Αιτωλοακαρνανίας και είναι η ζωντανή απόδειξη των δυνατοτήτων ανάπτυξης που προσφέρει στον τόπο το πάντρεμα δομικών στοιχείων της παραδοσιακή τοπικής οικονομίας, όπως είναι το αλάτι, του περιβαλλοντολογικού πλούτου της περιοχής με το όραμα, την εξωστρέφεια και τη διατήρηση της ιστορικής παραγωγικής μνήμης της πατρίδας μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad