Βασικές Γνώσεις Πρώτων Βοηθειών στη Σ.Α.Ε.Κ. Μεσολογγίου - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

15 Μαΐου 2024

Βασικές Γνώσεις Πρώτων Βοηθειών στη Σ.Α.Ε.Κ. Μεσολογγίου




Στη Σ.Α.Ε.Κ. Μεσολογγίου λειτουργεί η ειδικότητα «Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου (Πιλοτικό Πρόγραμμα)» στο Β΄ εξάμηνο. Η ειδικότητα με το πιλοτικό πρόγραμμα, λειτουργεί πανελλαδικά σε τρεις μόνο Σ.Α.Ε.Κ. αρμοδιότητας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και εισάγει καινοτομίες για τα δεδομένα της επαγγελματικής κατάρτισης.

Στα πλαίσια υλοποίησης δράσεων εξωστρέφειας και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και ειδικά της μαθητικής κοινότητας, οι εκπαιδευτές Αριστογείτων Αλεξανδρόπουλος και Στέφανος Τσιρόγλου (Διασώστες) παρουσίασαν Πρωτόκολλα Πρώτων Βοηθειών με τη βοήθεια των σπουδαστών της ειδικότητας σε εκπαιδευτικές δομές του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Η παρουσίαση αφορούσε σε:

– αντιμετώπιση έκτακτων παθολογικών καταστάσεων,
– αντιμετώπιση αιμορραγίας,
– καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ),
– χρήση αυτόματου απινιδωτή.

Την Πέμπτη 18 Απριλίου η δράση υλοποιήθηκε σε μαθητές των ειδικοτήτων Ηλεκτρολόγων, Ηλεκτρονικών β΄ και γ΄ τάξης του 1ου ΕΠΑ.Λ. Μεσολογγίου.

Την Τρίτη 14 Μαΐου η παρουσίαση έγινε σε μαθητές του 1ου ΓΕ.Λ. Μεσολογγίου – Παλαμαϊκή Σχολή.

Η Σ.Α.Ε.Κ. Μεσολογγίου ευχαριστεί τη Διεύθυνση του Ε.Κ. και του 1ου ΕΠΑ.Λ. Μεσολογγίου καθώς και το Διευθυντή και το Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου ΓΕ.Λ. Μεσολογγίου για την εξαιρετική συνεργασία.

Επίσης, θερμές ευχαριστίες στους εκπαιδευτές Αριστογείτωνα Αλεξανδρόπουλο και Στέφανο Τσιρόγλου και στους σπουδαστές της Σ.Α.Ε.Κ. για την εξαιρετική πρωτοβουλία.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad