ΚΚΕ: Δηλώσεις στήριξης του Βασίλη Σούλα και του Δημήτρη Τριποτσέρη - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

04 Ιουνίου 2024

ΚΚΕ: Δηλώσεις στήριξης του Βασίλη Σούλα και του Δημήτρη Τριποτσέρη


Δηλώσεις στήριξης του Βασίλη Σούλα και του Δημήτρη ΤριποτσέρηΒΑΣΙΛΗΣ ΣΟΥΛΑΣ
«Συμπορευόμαστε με το ΚΚΕ – Ρίχνουμε το κόκκινο ψηφοδέλτιο!»

Ο Βασίλης Σούλας, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ του ΔΠΘ, Μsc Διαχείριση Τεχνικών Έργων ΕΑΠ, Μέλος του ΤΕΕ Μύτικας Ξηρομέρου Αιτ/νιας, σε δήλωσή του τονίζει:

«Και σε αυτή την εκλογική κάλπη μετά, από αυτή των Εθνικών Εκλογών του Ιουνίου 2023, συμπορευόμαστε με το ΚΚΕ. Ρίχνουμε το κόκκινο ψηφοδέλτιο, μία ψήφος με πολιτική ουσία, μία ψήφος με πολιτικό περιεχόμενο.»ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΠΟΤΣΕΡΗΣ
«Και σ’ αυτές τις εκλογές, επιλέγω το ΚΚΕ για την ψήφο μου»

Ο Δημήτρης Τριποτσέρης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πρ. Δήμαρχος Δήμου Αλυζίας, Αιτωλοακαρνανίας, σε δήλωσή του τονίζει:

«Ένα από τα μεγάλα θύματα της μάχης των ευρωεκλογών, όπως και των προηγούμενων εκλογών, είναι η γλώσσα.

Χρησιμοποιείται μια γλώσσα ασαφής και αόριστη που αγχωμένα προσπαθεί να κρύψει την αλήθεια, μια γλώσσα μετέωρη και επιφανειακή, που λέει κάτι σήμερα για να το ακυρώσει αύριο, μια γλώσσα μακιγιαρισμένη – της πασαρέλας με στόχευση το φθηνό εντυπωσιασμό, τον αποπροσανατολισμό, την ακρισία.

Αυτή η γλώσσα, η άνευρη και α-ασήμαντη εκφέρεται καθημερινά στις τηλεοπτικές εκπομπές, στις τοποθετήσεις των εκφραστών της ΕΕ και στις ερωτήσεις – «πάσες – ασιστ» των δημοσιογράφων.

Στην αντίπερα όχθη το ΚΚΕ, και πρωτίστως ο Γραμματέας του επιδιώκει - με τη γλώσσα εργαλείο - να φανερώσει τον ταξικό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αποκαλύψει το βαθιά αντιλαϊκό πρόσωπό της, να κινητοποιήσει το λαό και τη νεολαία απέναντι σε κυήσεις επικίνδυνες.

Δεν συμφωνώ σε όλα με το ΚΚΕ. Είναι πολλοί, όμως, οι λόγοι που -και σ’ αυτές τις εκλογές- επιλέγω το ΚΚΕ για την ψήφο μου. Η χρήση της γλώσσας είναι ένας απ’ αυτούς. Γιατί είναι μια γλώσσα που λέει "άλφα" και εννοεί "άλφα", που σε οδηγεί στην σκέψη και την κρίση, που σε προβληματίζει και σε κινητοποιεί.

Όσο γι’ αυτούς που μέμφονται το ΚΚΕ για την "ξύλινη" γλώσσα του, ο Μανώλης Αναγνωστάκης στην ποιητική του έγραψε: «Σα πρόκες πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις να μην τις παίρνει ο άνεμος».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad