Διεύθυνση Κτηνιατρικής: Οδηγίες για την προστασία ιπποειδών εργασίας, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

10 Ιουλίου 2024

Διεύθυνση Κτηνιατρικής: Οδηγίες για την προστασία ιπποειδών εργασίας, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών


Οδηγίες από την Διεύθυνση Κτηνιατρικής για την προστασία ιπποειδών εργασίας, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής ενημερώνει τους κατόχους ιπποειδών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ότι, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών συνθηκών και εφόσον αυτές επικρατούν στη χώρα μας, τις ημέρες κατά τις οποίες διαμορφώνονται θερμοκρασίες από 35οC έως 39οC υπό σκιά, τα ιπποειδή εργασίας δεν θα εργάζονται σε ώρες υψηλού θερμικού φορτίου, και ιδιαίτερα κατά τις ώρες από 12.00-17.00.

Τις ημέρες ακραίου καύσωνα, με θερμοκρασία άνω των 39οC, απαγορεύεται η εργασία των ζώων καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Επίσης απαιτείται η ελεύθερη πρόσβαση των ζώων αυτών σε φυσική σκιά ή υπόστεγο και η ελεύθερη παροχή νερού κατά τη διάρκεια του 24ωρου, σύσταση που απευθύνεται σε όλους τους κατόχους και φροντιστές ζώων όλων των ειδών.

Σε ό,τι αφορά στη μεταφορά των ζώων, αυτή θα πρέπει να γίνεται υπό πλήρη προστασία στις ακραίες καιρικές συνθήκες και σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί στους εγκεκριμένους μεταφορείς κατά την πρόσφατη εκπαίδευσή τους από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad