Σεισμός μεγέθους 3,5 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (10.01.2025) στην Κεφαλονιά.
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η ισχυρή δόνηση συνέβη περίπου στις 21:23. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο 26 χιλιόμετρα, ανατολικά, βορειοανατολικά της Σκάλας, Κεφαλονιάς.
Το εστιακό βάθος ήταν 19,3 χιλιόμετρα.
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και σε περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας, της Αιτωλοακαρνανίας.
Σύμφωνα με την μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε σε απόσταση 23 χιλιομέτρων νότια, νοτιοδυτικά από την Κατοχή Μεσολογγίου.
πηγή: newsit.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.