Σε τίτλους :
Αρχική » » Απάντηση της κ. Σαμαρά στη καταγγελία του Δημάρχου για την ανεξήγητη σπατάλη χρημάτων στην απολύμανση των Παιδικών Σταθμών

Απάντηση της κ. Σαμαρά στη καταγγελία του Δημάρχου για την ανεξήγητη σπατάλη χρημάτων στην απολύμανση των Παιδικών Σταθμών

Αναρτήθηκε από Astakos-News στις Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014, 10:28 | 0 σχόλια

Η κ. Ντίνα Σαμαρά ως απερχόμενη Πρόεδρος Νομικού Προσώπου, με επιστολή της απαντά στη καταγγελία του νέου Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Ερ. Γαλούνη για την ανεξήγητη σπατάλη χρημάτων στην απολύμανση των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ξηρομέρου (δείτε εδώ).

Η κ. Σαμαρά αναφέρει τα εξής:

Πραγματικά είναι απορίας άξιον πως ο Δήμαρχος με την απόφαση 81/2014 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, μας πρότεινε άλλο μέλος εκτός του ιδίου για Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου με την επωνυμία «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου». Δεν εξηγείται διαφορετικά γιατί για ένα θέμα, για το οποίο υπάρχει αρμόδιος Πρόεδρος, τον προσπερνά και ερωτά ο ίδιος.

Κύριε Δήμαρχε επειδή ως πρώην μέλος του Νομικού Προσώπου αγωνιάτε και επειδή είμαστε περήφανοι για το έργο μας στους Παιδικούς Σταθμούς, που με δικές μας ενέργειες δεν θα κλείσει κανένας σταθμός και το υπάρχον προσωπικό θα συνεχίσει να εργάζεται, σας ενημερώνουμε ότι ουδέποτε προβήκαμε σε ανεξήγητη σπάταλη όχι μόνο στην απολύμανση των Παιδικών μας Σταθμών αλλά και πουθενά αλλού.

Πράγματι με την 17/2014 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου είχε ψηφιστεί σχετική πίστωση ποσού 6.900 ευρώ με ΦΠΑ και με το υπ’ αριθμ 143/10-6-2014 ιδιωτικό συμφωνητικό, ανατέθηκε στην επιχείρηση «Σ. Παπανικολάου και ΣΙΑ Ο.Ε.» η εκτέλεση της εργασίας της απολύμανσης χώρων παιδικών σταθμών αντί του ποσού των 6.900,00€ με ΦΠΑ.

Ως πρώην μέλος του Νομικού Προσώπου θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι στο υπ’ αρίθμ 1249/14-06-2011 ΦΕΚ σύστασης του Νομικού μας Προσώπου οι τομείς αρμοδιότητας του Νομικού δεν περιορίζονται μόνο στους Παιδικούς Σταθμούς αλλά και στην Παιδεία, στο Περιβάλλον, στον Αθλητισμό. Το εν λόγω συμφωνητικό λοιπόν αφορούσε την απολύμανση και τοποθέτηση παγίδων για τρωκτικά, όπου κρινόταν απαραίτητο στο σύνολο των τεσσάρων Παιδικών Σταθμών και των δεκαεννέα κτιρίων σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ετήσια βάση και για όσες φορές χρειαζόταν.

Μάλιστα το σχετικό ένταλμα πληρωμής θα αποστέλλονταν στην Υπηρεσία Επιτρόπου Ν. Αιτ/νιας για τη νομιμότητα της δαπάνης.

Στην επιστολή σας Κάνετε γνωστό σε όλους τους πολίτες του Δήμου Ξηρομέρου, ότι οι παραπάνω εργασίες των Παιδικών σταθμών εκτελέστηκαν πρόσφατα από την νέα Δημοτική Αρχή, μέσω της εταιρείας «Γεωπονική Απολυμαντική» αντί του ποσού των 430,50€ με ΦΠΑ.

Και ερωτάμε:

Πότε συνεδρίασε το Νομικό Πρόσωπο με τη νέα του σύνθεση και θέμα την ανάκληση της προηγούμενης ανάθεσης;

Πότε έγινε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου η εν λόγω ψήφιση πίστωσης ποσού 430,50€ με ΦΠΑ;

Πότε υπογράφθηκε το σχετικό συμφωνητικό μεταξύ του νέου προέδρου και της νέας αναθέτουσας επωνυμίας;

Όταν θα καταστεί ανάγκη για νέα απολύμανση θα πληρώσετε άλλα χρήματα και με ποια διαδικασία;

Αν δεν είναι σε θέση να μας απαντήσει στα άνωθεν ερωτήματα ο Δήμαρχος, ας μας απαντήσει ο νέος Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου.

Η Απερχόμενη Πρόεδρος του Ν.Π
Κουμανδράκη-Σαμαρά Κωστούλα
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

 
Copyright © ΑΣΤΑΚΟΣ-NEWS 2013. All Rights Reserved.
Developed by : GP-DIGITAL MEDIA