Ευρώπη καληνύχτα… - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

26 Ιουνίου 2015

Ευρώπη καληνύχτα…

Τέλος για την Ευρώπη. Την Ευρώπη όπως την οραματίστηκαν οι πρωτεργάτες, την Ευρώπη όπως την ονειρευτήκαμε όταν μπαίναμε στην ευρωζώνη, την Ευρώπη της Δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της ισότητας και του κοινού μέλλοντος. Η Ευρώπη αυτή των ονείρων μας είναι νεκρή.

Δεν θα αναφερθούμε μόνο στην αντιδημοκρατική, για να μην πούμε αντιδραστική, απαξιωτική, ιδίως του Σόιμπλε, συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα, ούτε στις ανόητες δηλώσεις του Τουσκ ή του υπουργού Οικονομικών της Μάλτας ή άλλων άθλιων συμφεροντολόγων και κολαούζων του Σόιμπλε και της Γερμανίας. Ούτε στους ανατολικούς που δεν έχουν γαλουχηθεί στις ευρωπαϊκές αρχές της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης, όπως αποδεικνύουν οι δηλώσεις τους και προπαντός οι πράξεις τους.

Η Ευρώπη, κοινό σπίτι όλων των κατοίκων της, έχει εγκαταλειφθεί και ρημάζει για να μην πούμε πως κατεδαφίζεται καθημερινά.

Θα αναφερθούμε στην οργισμένη συμπεριφορά του Ρέντσι που τους αποκάλεσε όλους ανάξιους να λέγονται Ευρωπαίοι, χασομέρηδες και συμφεροντολόγους κι΄ αυτό για μία χούφτα μετανάστες που αρνούνται να υποδεχτούν στη χώρα τους. Αν είναι δυνατόν. Κι΄ όμως δυστυχώς είναι. Δεν θα ξυπνήσετε και πείτε εφιάλτης ήταν και πέρασε. Δυστυχώς είναι η παρακμή της Ευρώπης.

Θα αναφερθούμε επίσης, στην απίστευτη, απαράδεκτη, άκαρδη, αντιευρωπαϊκή, ανιστόρητη και κοντόφθαλμη, για να μην πούμε κάτι άλλο, να μην χρησιμοποιήσουμε κάποιον όρο πολιτικό και παρασυρθούμε σε χαρακτηρισμούς σε σχέση με το παρελθόν, του Σόιμπλε απέναντι σε όλους τους Ευρωπαίους ομολόγους του που τολμούν να έχουν διαφορετική από εκείνον άποψη.

Πού είναι η ισότητα, πού βρίσκεται ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, που πήγε ανεκτικότητα και η αναζήτηση κοινών λύσεων; Σε λίγο, που θα βρίσκονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των λαών; Στα γερμανικά σκουπίδια.
Η Ευρώπη των λαών είναι κλινικά νεκρή. Η γερμανική Ευρώπη αναδύεται και δεν γνωρίζει κανένας πόσο θα μείνει όρθια, θα διατηρηθεί ως απολίθωμα του παρελθόντος ή θα σωριαστεί σε ερείπια ξυπνώντας παλιούς ανταγωνισμούς και προαιώνια μίση μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών.

Η Ευρώπη είναι πλέον ένα άδειο πουκάμισο και όπως πορεύονται οι σημερινοί ηγέτες-νάνοι πολύ σύντομα οι εθνικιστικές, οι ξενοφοβικές, ακροδεξιές, φασιστικές ή ναζιστικές (ανάλογα με τη χώρα) δυνάμεις θα γεμίσουν αυτό το πουκάμισο με μίσος, εθνικισμούς, ανταγωνισμούς, θα βάλουν τη δική τους αντιδημοκρατική σφραγίδα στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Και τότε το game is over θα είναι μία οδυνηρή πραγματικότητα, μία βαθιά πληγή που οι ιστορικοί του μέλλοντος θα αποφανθούν πως «οι άθλιοι της Ευρώπης» καταστρέψανε το σπουδαιότερο εγχείρημα των λαών.

Ευρώπη καληνύχτα…


Θανάσης Λυρτσογιάννης (newsit)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad