Π. Στάϊκος: Τα σοβαρά προβλήματα υγείας είναι πολιτικά, δεν επιδέχονται δικαστικές λύσεις, αλλά πολιτικές - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

12 Οκτωβρίου 2015

Π. Στάϊκος: Τα σοβαρά προβλήματα υγείας είναι πολιτικά, δεν επιδέχονται δικαστικές λύσεις, αλλά πολιτικές

Ο ιατρός κ. Παναγιώτης Στάϊκος με αφορμή άρθρα ιατρών (δείτε εδώ) για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Αστακού, καταθέτει την δική του άποψη για την κατάσταση αυτή αλλά και για την Δημόσια Υγεία γενικότερα.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

Αγαπητοί μου φίλοι Παναγιώτη και Στάθη σίγουρα το ΕΣΥ, το οποίο είχε προβλήματα από την γέννησή του, όμως από την εποχή του 2005, που ουσιαστικά αναγκάστηκα να φύγω από το Κ.Υ. Αστακού, τα προβλήματα οξύνθηκαν, λόγω της υποστελέχωσης. Και δεν είναι μόνο η απουσία Γιατρών, αφού το Δημόσιο Σύστημα Υγείας δεν μπορεί να είναι Ιατροκεντρικό, αλλά τα τελευταία χρόνια από τρεις Μαίες και δέκα Νοσηλεύτριες στις Δημόσιες Δομές του Δήμου μας, σήμερα υπηρετούν μόνο τρεις Νοσηλεύτριες.

Επομένως εάν δεν υπάρχουν τουλάχιστον (4) τέσσερις Μόνιμοι Γενικοί Γιατροί στο Κ.Υ Αστακού, (3) τρεις Μόνιμοι Γενικοί Γιατροί στο Κ.Υ Μύτικα, (1) ένας στο Περιφερειακό Ιατρείο Μαχαιράς, (2) στο Περιφερειακό Ιατρείο Φυτειών και ένας στο Αρχοντοχωρίου και δέκα τουλάχιστον Νοσηλεύτριες, τρεις Μαίες και πάντα οδηγός Ασθενοφόρου σε κάθε βάρδια, Δημόσια Υγεία, η οποία να φροντίζει για την υγεία και την ζωή των πολιτών, δεν πρόκειται να υπάρξει, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Και δεν είναι μόνο ο κίνδυνος του θανάτου κάποιου ασθενή εξ’ αιτίας της απουσίας Γιατρού σε ένα επείγον περιστατικό, αλλά και οι πολλοί θάνατοι που θα προκύψουν σε βάθος χρόνου, από την παντελή ανυπαρξία της μεγάλης αποστολής της Δημόσιας Υγείας στην μάχη της πρόληψης και της αγωγής υγείας, τις οποίες πρέπει να παρέχουν οι Δημόσιες Δομές στους πολίτες, εκτός από την φροντίδα υγείας στα επείγοντα και χρόνια περιστατικά.

Αγαπητέ μου συνάδελφε και φίλε Παναγιώτη, θα θυμάσαι ασφαλώς, που σου είπα όταν πήγες στον Εισαγγελέα, επειδή τα σοβαρά προβλήματα υγείας είναι πολιτικά, δεν επιδέχονται δικαστικές λύσεις, αλλά πολιτικές, γι’ αυτό πιστεύω, ότι μόνο με την πρόταση του φίλου μας του Στάθη με δυναμικές κινητοποιήσεις, μπορεί να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Αστακός 10/10/2015

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Παναγιώτης Στάϊκος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad