Αστακός: Αναπολώντας τα περασμένα... - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

02 Φεβρουαρίου 2019

Αστακός: Αναπολώντας τα περασμένα...


ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΣΤΑΚΟΥ

Διακρίνονται τα καφενεία του ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΑΥΡΙΑΚΑ, του ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΥΡΙΑΚΑ,του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΟΒΟΛΟΥ. Το δένδρο της ΠΕΙΝΑΣ έχει κοπεί..... Στον άκτιστο χώρο δίπλα στο μπάρμπα ΛΑΜΠΡΟ οι ψαράδες νετάριζαν τα παραγάδια τους.Το καΐκι είναι του μπάρμπα - ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΤΣΑΡΟΛΗ από τον Κάλαμο (ΚΟΚΚΙΝΟΣ) και αρμενίζει ακόμη στα καταγάλανα νερά του Ιονίου.

Στο ισόγειο του διώροφου δεξιά, το κουρείο του μπάρμπα - Αντρέα του Αγραφιώτη .

Τα νέα (τότε) δέντρα (Μουριές) έχουν φυτευτεί από τον συνταξιούχο γεωπόνο ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΑΓΓΙΝΑ (ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ), διευθυντή επί σειρά ετών της Σκαγιοπουλείου Γεωπονικής Σχολής Πατρών, ο οποίος ξεσήκωσε αντιδράσεις με το να κόψει το δέντρο της ΠΕΙΝΑΣ.

Και όταν μιλάμε για μπάρμπα- Λάμπρο και μπάρμπα - Σταύρο, αξέχαστες οι κόντρες, για το μέγεθος της παραγγελίας, ανάμεσα τους. Με δυνατή φωνή (Δέκα παγωτά ο ένας, δεκαπέντε ο άλλος) για να την μειώσουν τελικά κατά την εκτέλεση της στο εσωτερικό του καφενείου.

Και κάτι προσωπικό. Όλα αυτά τα υπέροχα γλυκά και των τριών ήταν δικής τους παραγωγής και τα έψηνε ο πατέρας μου, ο μπάρμπα- Χρήστος, στο φούρνο του.


Τιμολέων Τσαμποδήμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad