Τομέας Περιβάλλοντος Κίνημα Αλλαγής: Δεν πρέπει να υπάρξει περαιτέρω επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Ξηρομέρου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

15 Νοεμβρίου 2020

Τομέας Περιβάλλοντος Κίνημα Αλλαγής: Δεν πρέπει να υπάρξει περαιτέρω επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Ξηρομέρου


Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2020

Ανακοίνωση Τομέα Περιβάλλοντος Κίνημα Αλλαγής

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου για την επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή της Ακαρνανίας από την Κυβέρνηση.

Με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου και εκπροσώπους φορέων της περιοχής συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον Τομεάρχη Περιβάλλοντος Γιώργο Π. Αποστολόπουλο, τον Αναπληρωτή Γραμματέα Νίκο Χούτα, το μέλος της Γραμματείας Χρήστο Μπαρμπαρέσο και την Τομεάρχισσα Εθελοντισμού Μαρία Δημητρακοπούλου-Σιούνα.

Στη συνάντηση αναλύθηκε διεξοδικά από την πλευρά των εκπροσώπων του Δήμου το πρόβλημα που έχει ανακύψει στην ευρύτερη περιοχή της Ακαρνανίας με την πρόθεση της Κυβέρνησης να προβεί σε ευρύτατη επέκταση εγκαταστάσεων ιχθυοκαλλιεργειών.
Στη διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκε τόσο η ανάγκη διατήρησης της ευάλωτης περιβαλλοντικής ισορροπίας στο θαλάσσιο οικοσύστημα όσο και η διαφύλαξη των θέσεων εργασίας στις ήδη υπάρχουσες ιχθυοκαλλιέργειες.

Ο εκσυγχρονισμός και ο χωροθετικός εξορθολογισμός τους εξάλλου έγινε από κοινού αποδεκτό ότι είναι αναγκαίος, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω επέκτασή τους στο παραλιακό μέτωπο.

Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής τονίστηκε ότι κορυφαία προτεραιότητα αποτελεί η προστασία του Περιβάλλοντος και η ανάπτυξη που δεν στηρίζεται σε «μονοκαλλιέργειες» αλλά σε πολύπλευρες και αειφόρες δράσεις, αντίθετα με τη σημερινή Κυβερνητική πολιτική.

Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη συνύπαρξης στις θάλασσες της πατρίδας μας όλων των νόμιμων αλιευτικών δράσεων παραδοσιακών και σύγχρονων, με τους περιορισμούς φυσικά που απαιτούνται σε κάθε περίπτωση ώστε να εξασφαλίζεται η περιβαλλοντική προστασία, τα αλιευτικά αποθέματα, η χωροταξική ισορροπία, οι θέσεις εργασίας, η πολύπλευρη ανάπτυξη, η οικονομική ευημερία και η ποιότητα ζωής για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad