Ψήφισμα του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών για της ΠΟΑΥ - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

17 Δεκεμβρίου 2020

Ψήφισμα του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών για της ΠΟΑΥ


Ο Σ.Α.Α. σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση του στις 14/12/2020 και αφού τέθηκαν όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα για το μεγάλο πρόβλημα της ΠΟΑΥ που έχει δημιουργηθεί, αποφάσισε στο παρακάτω ψήφισμα με ομόφωνη απόφαση, παράλληλα δε να προβεί στις ακόλουθες ενέργειες: 

1ον να αποστείλει το ψήφισμα σε όλο τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο του νομού Αιτωλοακαρνανίας

2ον να αποστείλει το ψήφισμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στον Δήμο Ξηρομέρου

3ον να δημοσιεύσει το ψήφισμα στο facebook του Σ.Α.Α.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ


Ακολουθεί το ψήφισμα:

Ο Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών, από την πρώτη ημέρα που παρουσιάστηκε η υπόθεση της ΠΟΑΥ, τάχθηκε κατά οιοσδήποτε μορφής νέας εγκατάστασης μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στην οριοθετημένη περιοχή, που έχει παρουσιαστεί πέριξ του Αστακού. Είμαστε κάθετα αντίθετοι, είτε σε νέα εγκατάσταση, είτε σε επέκταση κάποιων νόμιμων λειτουργούντων, είτε με την μορφή εκσυγχρονισμού που πιθανόν να παραπέμπει σε ένα… εγκατάσταση. 

Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους της οικολογικής και τουριστικής καταστροφής του τόπου μας από τις συνέπειες μιας νέας εγκατάστασης με τον τίτλο ΠΟΑΥ, αρνούμαστε να αποδεχτούμε τις απαιτήσεις των υποψήφιων επενδυτών και τους καλούμε να ματαιώσουν την υποψήφια επένδυση.

Παράλληλα αφουγκρασμένοι και τις προθέσεις, κατά περίπτωση, των φορέων και συλλόγων που εδρεύουν στον Αστακό, τασσόμαστε με την πλευρά τους και ενώνουμε από κοινού την απολυτή διαφωνία μας προς την εγκατάσταση.

ΖΗΤΑΜΕ:

1ον: από όλους τους Βουλευτές, πολιτευτές και εκπροσώπους της Τ.Α του Νομού Αιτωλ/ιας να συμπαρασταθούν στον αγώνα που υπό την Συντονιστική Επιτροπή, που λαμβάνει χώρα αυτό το διάστημα και που η καθολική άποψη είναι αρνητική στην εγκατάσταση ΠΟΑΥ.

2ον: την συμπαράσταση του Βουλευτή Λευκάδος και των Αιρετών εκπροσώπων της Περιφέρειας Ιθάκης –Κεφαλληνίας, να ενώσουν τη φωνή τους με την φωνή των κατοίκων του Δήμου Ξηρομέρου για την αποφυγή της εγκατάστασης.

3ον: την συμπαράσταση της τοπικής Εκκλησίας και δη του Σεβ. Μητροπολίτου Αιτωλ/νιας, διότι η Εκκλησία έχει λόγο και μάλιστα υπεύθυνο, ως προς την αποφυγή της καταστροφής του Περιβάλλοντος.

4ον: από τον Δήμαρχο Ξηρομέρου

α. να διοργανώσει δημοψήφισμα στον Αστακό, με την συμμετοχή της Επιτροπής Αγώνα, έτσι ώστε να αποδειχτεί στην πράξη η βούληση των κατοίκων του Δήμου.

β. να επιδιώξει ο Δήμαρχος και η επιτροπή αγώνα μια συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς και στην συνέχεια με τον Πρωθυπουργό (αν δεν υπάρξει ανταπόκριση αλλά και αποτέλεσμα από τους Υπουργούς).

γ. να καλέσει όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής στην υπογραφή ενός ολοκληρωμένου κειμένου, όπου θα εμφανίζει τον επιχειρηματικό κόσμο ενωμένο (θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα τους ενώσει, ακόμη και εάν υπάρχουν προσωπικές διαφωνίες) ως προς την εγκατάσταση ΠΟΑΥ.

δ. να καλέσει του υποψήφιους επενδυτές, που αποσκοπούν να επενδύσουν στην ευρύτερη περιοχή, και να τους ζητήσει την έγγραφη συμπαράσταση τους, επίσημα και τεκμηριωμένα, (παρ ότι ορισμένες ειδήσεις και δημοσιεύματα έχουν εμφανισθεί) στην διαφωνία τους για την εγκατάσταση ΠΟΑΥ

ε. να καλέσει σε συνέντευξη τύπου όλα τα μέσα και όχι μεμονωμένα, σε μια ανοιχτή συζήτηση στον Αστακό, όπου θα παρουσιάσουν όλα τα δεδομένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad