Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας: Το Περιφερειακό Συμβούλιο να άρει την ΠΟΑΥ για τις Εχινάδες και τις Δυτικές Ακτές της Αιτωλ/νίας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

16 Δεκεμβρίου 2020

Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας: Το Περιφερειακό Συμβούλιο να άρει την ΠΟΑΥ για τις Εχινάδες και τις Δυτικές Ακτές της Αιτωλ/νίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το περιφ/κό Συμβούλιο να άρει την ΠΟΑΥ για τις Εχινάδες και τις Δυτικές Ακτές της Αιτωλ/νίας


Αίτημα προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας για άμεση συζήτηση εκτός ημερήσιας στην ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας υπέβαλλε η Περιφερειακή Παράταξη «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» του θέματος της επιλογής ως Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) των Εχινάδων νήσων και των δυτικών ακτών της Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα στο Αίτημα της Παράταξης αναφέρονται:


Το Δημοτικό Συμβούλιο, οι φορείς και ολόκληρη η κοινωνία του Δήμου Ξηρομέρου είναι ανάστατοι με την με την επιλογή ως Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) των Εχινάδων νήσων και των δυτικών ακτών της Αιτωλοακαρνανίας, που βρίσκεται μέσα στα όρια του Δήμου. Ήδη το Δημοτικό συμβούλιο Ξηρομέρου έχει εναντιωθεί με ομόφωνη απόφασή του στη συγκεκριμένη χωροθέτηση.

Επειδή το θέμα δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο χερσαίο και θαλάσσιο περιβάλλον και στην τοπική τουριστική και αγροτική οικονομία της περιοχής, αλλά και προσκρούει σε σειρά από νομικά ζητήματα, ζητάμε να συζητηθεί άμεσα ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στην ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου και να ληφθεί απόφαση για άρση της θετικής απόφασης (1/2019) της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ &ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το γραφείο τύπου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad